St. Louis Bluesin päävalmentajan paikalle viime keväänä nostettu Mike Yeo lähtee tulevaan NHL-kauteen hyvistä asetelmista joukkueensa kanssa.

Minnesota Wildissa paljon kritiikkiä ja lopulta potkut toissa kaudella saanut Yeo onnistui johdattamaan Bluesin viime kaudella hyvään pudotuspelimenestykseen sen jälkeen, kun kokenut valmentaja Ken Hitchcock sai väistyä kauden aikana heikentyneiden otteiden jälkeen.

Yeolle oli erityisen maukasta tiputtaa ensimmäisellä kierroksella hänen entinen seuransa Minnesota Wild. Toisella kierroksella seinä tuli vastaan, kun finaaleihin asti edennyt Nashville Predators lähetti St. Louisin kesälaitumille.

Yeo lähtee ensimmäiseen kokonaiseen kauteen Bluesin kanssa itsevarmempana, kun kuviot seurassa ovat tutut.

– Muistan kävelleeni pukuhuoneeseen ensimmäistä kertaa viime kaudella, enkä tiennyt kuka pelaajista on kuka. Se on erilaista, kun heillä ei ole peliasuja päällään. Se oli aikamoinen prosessi käydä läpi, Yeo muistelee St. Louis Post-Dispatchin haastattelussa.

– Tämä kausi on täysin erilainen tarina. Tunnen oloni paljon itsevarmemmaksi ja mukavammaksi joukkueen kanssa. Minusta tuntuu, että olemme valmiita saamaan kauden käyntiin.

St. Louis on kokenut jonkun verran muutoksia. Yhtenä isoimpana siirtona Yeo mainitsee pieneen rooliin jääneen Jori Lehterän vaihtamisen Philadelphia Flyersin pitkäaikaiseen hyökkääjään Brayden Schenniin.

– Schenn-treidi oli valtava asia meille. Minä todellakin uskon, että se oli loistava ja erittäin vahva hankinta meiltä.