Viime kaudella yliopistosarja NCAA:n parhaaksi pelaajaksi valittu Will Butcher ehti olla todellisen jahdin kohteena NHL:ssä.

Butcher ei tehnyt sopimusta Colorado Avalanchen kanssa, minkä myötä Butcher valui vapaaksi agentiksi elokuun puolessa välissä.

Tämän jälkeen Butcher vieraili eri seurojen luona, ennen kuin hän päätyi tekemään diilin New Jersey Devilsin kanssa.

AP:n mukaan Butcher teki lopullisen valintansa Devilsin, Vegas Golden Knightsin, Buffalo Sabresin ja Los Angeles Kingsin väliltä.

– Devils vaikutti oivalliselta vaihtoehdolta jo ihan sen takia, että heidän pelityylinsä sopii hyvin sille, miten itse pelaan. He myös tarjosivat erittäin hyvää roolia, Butcher sanoi valinnasta.

– Heidän pelityylinsä muistuttaa myös hieman sitä, miten pelasimme yliopiston puolella, Butcher vertaili.

Butcher, 22, pelasi neljän vuoden ajan Denverin yliopistojoukkueessa. Siellä hän puhkesi kukkaan jo toissa kaudella. Ensin Butcher tykitti 32 tehopistettä, jota seurasi 37 pisteen kausi.

– Olen ehdottomasti enemmän hyökkäävä kuin pelkästään puolustava puolustaja. Yritän tehdä viisaita päätöksiä kiekon kanssa ja yritän liittyä mukaan hyökkäyksiin oikeilla hetkillä. En ehkä ole kaikista nopein tai isoin kaveri kaukalossa, mutta otan ylpeyttä siitä, että ajattelen nopeasti ja pystyn ennakoimaan tilanteita. Peliälyllä pystyn myös olemaan hyödyllinen ja tehokas, Butcher kävi läpi pelityyliään.

Butcher antoi kommentoinnin yhteydessä vahvoja viitteitä siitä, että hän kaavailee pelaavansa NHL:ssä jo tulevana syksynä. Aiemmin Butcher ja hänen agenttinsa ehtivät puhua siitä, miten varman NHL-pelipaikan tarjoaminen ei ollut mikään merkittävä syy joukkuevalinnassa.

Puheisiin alkoi tulla aivan toista sävyä valinnan jälkeen. AP:n mukaan Butcher ei näe farmissa vierailua edes tarpeellisena, vaan hän aikoo hypätä suoraan yliopistotasolta taalajäiden puolelle.

– Näen, että olen valmis NHL:ään. Totta kai voin oppia kaikenlaista, mutta isoin syy sille, miksi valitsin New Jerseyn, oli se, että päävalmentaja (John) Hynes on pystynyt kehittämään eri pelaajista valmiita tapauksia NHL-tasolle, Butcher perusteli.

Butcher ja Devils solmivat kahden vuoden mittaisen sopimuksen, johon kuuluvat maksimibonukset. Näitä Butcher voi lunastaa pelimäärien ja erinäköisten henkilökohtaisten palkintojen myötä.