Kesä on ollut Florida Panthersin leirissä jopa poikkeuksellisen mielenkiintoinen.

Konkarit Jaromir Jagrin ja Jussi Jokisen sekä 26-vuotiaan Jonathan Marchessaultin menettänyt Panthers värväsi kokoonpanonsa Radim Vrbatan, Micheal Haleyn ja Jevgeni Dadonovin.

NBC Sports arvelee, että paperilla kaupat eivät välttämättä olleet mitään järisyttäviä.

Dadonov on sivuston mukaan kysymysmerkki, Haley ei ole hyökkäyksessä sateentekijä, ja vaikka Vrbata on edelleen tuottoisa pelaaja, ei hän välttämättä tuo selkeää parannusta hyökkäykseen verrattuna Jagrin tai Marchessaultin panokseen.

Nyt, konkarien siirtymisten takia odotukset ovat etenkin Aleksander Barkovin ja Jonathan Huberdeaun kohdalla suuret.

Loukkaantumiset eivät kaksikon arvoa laske, koska viime kauden näytöt olivat vahvoja kummaltakin. Nyt he ovat nousemassa yhä vahvemmin valokeilaan.

Sivusto arvelee, että Barkov on yksi parhaimmista kahden suunnan pelaajista koko NHL:ssä, sillä kovia pisteitä takovan suomalaissentterin puolustaminenkin on vahvaa.

Kanukki Huberdeau, joka pelasi viime kaudella ainoastaan 31 ottelua, oli alkukauden tehoilun perusteella tekemässä uransa piste-ennätyksen.

Alle kolmekymppiset Barkov (syntynyt 1995), Huberdeau (1993), Nick Bjugstad (1992) ja puolustaja Aaron Ekblad (1996) olivat yhteensä sivussa peräti 114 runkosarjan pelistä. Tämä vaikutti luonnollisesti paljon siihen, että Panthersin kausi tyssäsi lopulta jo ennen pudotuspelejä.