Pitkä uran NHL:ssä ja KHL:ssä pelannut venäläishyökkääjä Aleksandr Semin on päättänyt lopettaa kiekkouransa ja aloittaa kokonaan uuden uran jääkiekon ulkopuoliselta alalta.

Semin pelasi viime kaudella Metallurg Magnitogorskin riveissä 58 runkosarjaottelua tehoin 16+14=30. Pudotuspeleissä 33-vuotiaan taiturin ruuti oli litimärkää, eikä miehelle kertynyt 18 otteluun yhtään maalia ja vain kaksi syöttöpistettä.

Semin pelasi urallaan yhteensä 650 NHL-ottelua Washington Capitalsin, Carolina Hurricanesin ja viimeisimpänä Montreal Canadiensin riveissä.

Venäläistähti ei saanut Novacapsfans-sivuston mukaan jatkosopimusta Magnitogorskilta, eikä toista seuraa koskaan löytynyt.

Semin löysi kuitenkin kesällä uuden kiinnostuksen kohteen metallurgiasta, eli luonnontieteestä, joka käsittelee metallien ja muiden epäorgaanisten materiaalien valmistus- ja jalostusmenetelmiä.

Ex-kiekkotähti aloittaa syksyllä kokoaikaiset metallurgian opiskelut Siberian Federal University -yliopistossa Siperiassa. Semin erikoistaa opiskelunsa rautaa sisältämättömiin metalleihin.