Suomalaispuolustaja karusellin keskellä Chicagossa – saako napattua NHL-paikan?

© Kuva: Getty Images

NHL:ssä Chicago Blackhawks on joutunut palkkakattokikkailujen äärelle sen jälkeen, kun seuran tähtipelaajat Patrick Kane ja Jonathan Toews kuittasivat uudet jatkosopimukset.

Kane ja Toews syövät ison potin Blackhawksin palkkakattolukemasta, sillä molemmat operoivat 10,5 miljoonan dollarin diileillä.

Tämä on johtanut siihen, että Blackhawksin on ollut pakko löytää halpoja vaihtoehtoja.

2010-luvulla kolmeen kertaan Stanley Cupin voittoa juhlineen seuran kysymysmerkit kääntyvät erityisesti puolustukseen.

Siellä nuorille pelaajille on avautunut saumoja tulevalle kaudelle.

– Yleensä seuroilla on kuusi lukittua paikkaa puolustuksessa, mutta meillä on yhdeksän pelaajaa, jotka voivat murtautua kokoonpanoon, Blackhawksin tuore apuvalmentaja Ulf Samuelsson sanoi AP:n mukaan.

– ”Duncs” (Duncan Keith) ja ”Seabs” (Brent Seabrook) saattavat pelata taas samassa pakkiparissa. Sitten on Connor Murphy, joka saapui seuraan. On (Michal) Kempnyä ja on (Gustav) Forslingia… Meillä on eri vaihtoehtoja, Blackhawksin päävalmentaja Joel Quenneville käy läpi.

Myös suomalaispuolustaja Ville Pokka on Blackhawksin alakerrassa karusellin keskellä. Pokka ei ole pystynyt nousemaan Blackhawksin puolelle aiempina vuosina.

Nyt Pokalle on tarjolla huima sauma. Edelliskauteen nähden edestä ovat poistuneet muun muassa Brian Campbell ja Johnny Oduya.

Pokka taistelee viimeisistä paikoista yhdessä Forslingin, Kempnyn, Michal Rozsivalin, Jan Ruttan, Viktor Svedbergin ja Erik Gustafssonin kanssa.