Pietarin SKA vahvisti sunnuntaina verkkosivuillaan Ilja Kovaltshukin jatkon.

SKA:n mukaan KHL-tähtihyökkääjä on raapustanut yhden vuoden jatkosopimuksen. Hän aloittaa KHL:ssä jo kuudennen sesonkinsa työsulkukausi mukaan luettuna.

– Vielä vuosi Pietarissa, kertoi myös Kovaltshuk InstaGram-tilillään.

Venäläishyökkääjää huhuiltiin jo tulevaksi kaudeksi NHL:ään, mutta toisin kävi. Ensi keväänä 35 vuoden iässä Kovaltshukista tulee vapaa agentti, jonka jälkeen hän on oikeutettu kirjoittamaan sopimuksen minkä tahansa joukkueen kanssa.

Venäläinen solmi New Jersey Devilsin kanssa peräti 15 vuoden mittaisen ja 100 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen syyskuussa 2010. Kesällä 2012 Devils ylsi Stanley Cupin finaaleihin. Jo vuosi myöhemmin, heinäkuussa 2013, Kovaltshuk kuitenkin vetäytyi sopimuksesta, jota oli tuolloin jäljellä 12 vuotta ja 77 miljoonaa dollaria.

KHL:ään jääminen tarkoittaa sitä, että Kovaltshuk nähtäneen hyvin todennäköisesti Venäjän olympiajoukkueessa ensi talvena. NHL-pelaajat eivät Pyeongchangin olympialaissa pelaa.