NHL:ssä nykyinen työehtosopimus (CBA) on voimassa vielä usean kauden ajan, mutta markkinoilla on jo varauduttu mahdolliseen työsulkuun.

Työehtosopimus kantaa aina kauteen 2021-22 asti, mutta osapuolet voivat irtaantua siitä jo huomattavasti aiemmin. Esillä on ollut vaihtoehtoja, joissa jompi kumpi osapuolista voisi ilmoittaa irtaantumisesta jo syksyllä 2019. Tällöin varoitusaika olisi yksi vuosi.

Täten syksylle 2020 on väläytelty työsulkua.

Tämä mahdollisuus on näkynyt tänä kesänä tehdyissä sopimuksissa.

Patrick Marleaun, Aleksandr Radulovin, Jevgeni Kuznetsovin, Connor McDavidin ja Carey Pricen yhteensä 300 miljoonan dollarin arvoisissa sopimuksissa allekirjoitusbonusten määrä on peräti 73 prosenttia, Sportsnetin toimittaja Elliotte Friedman laskeskelee.

Friedman nostaa esille kauden 2020-21, jossa allekirjoitusbonukset ovat merkittävissä asemissa usean pelaajan sopimuksissa.

Friedman listasi eri pelaajien kokonaistuloja ja allekirjoitusbonusten osuuksia.

– McDavidilla allekirjoitusbonukset ovat 13 miljoonaa dollaria 14 miljoonasta, Pricella 8,75 (9,75 miljoonasta), Radulovilla 3 (4 miljoonasta), Kevin Shattenkirkilla 2 (4 miljoonasta), Kuznetsovilla 2 (5 miljoonasta), Karl Alznerilla 1,5 (3 miljoonasta) ja Martin Jonesilla 1,5 (6 mijoonasta).

Allekirjoitusbonukset maksetaan NHL:ssä jo kesällä ennen kauden alkua. Näin ne on maksettava joka tapauksessa, vaikka edessä olisi työsulku.