NHL-seura kiperässä tilanteessa venäläiskaksikon kanssa – joutuuko luopumaan toisesta?

© Kuva: Ilari Savonen

NHL:ssä Montreal Canadiens toi julki ison uutisen sunnuntaina, kun seura tiedotti tähtivahdin Carey Pricen jatkosopimuksesta.

Price allekirjoitti kahdeksan vuoden ja yhteensä 84 miljoonan dollarin diiliin.

Canadiensin GM:llä Marc Bergevinillä kiireet eivät suinkaan tähän lopu.

Bergevinin tehtävälistalla on rajoitetun vapaan agentin Alex Galchenyukin jatkosopimuksen lisäksi myös venäläiskaksikon Aleksandr Radulovin ja Andrei Markovin tilanteiden ratkominen.

Radulov ja Markov ovat tällä hetkellä rajoittamattomia vapaita agentteja.

Raporttien mukaan kaksikosta Markov olisi pyytänyt kahden vuoden mittaista jatkoa, jonka yhteisarvo olisi 12 miljoonaa dollaria.

Radulovin kohdalla haasteita on riittänyt muun muassa sopimuksen pituuden kanssa. Myös Radulovilla palkkapyyntö on kipuamassa vähintään 6-7 miljoonaan dollariin.

Canadiensilla on tällä hetkellä tilaa palkkakaton alla 15 miljoonaa dollaria. Kaikkien sopimuksien mahduttaminen katon alle onkin varsin haastava tehtävä.

– Jos menisimme heidän pyyntöjen mukaan, emme saisi heitä kaikkia takaisin, Bergevin sanoi sunnuntaina lehdistötilaisuudessa Montrealissa.

Bergevin sanoi suoraan, että Canadiens on laittanut liikkeelle parhaat mahdolliset tarjoukset, joista se ei voi enää neuvotella.

– Jos he molemmat (Radulov ja Markov) hyväksyvät meidän esittämät ehdotelmat, silloin voimme saada kaikki mukaan.

Tällä hetkellä jopa todennäköinen vaihtoehto on se, että Canadiens saa pidettyä vain toisen venäläisnimistä itsellään.

Kaksikosta Radulovia on yhdistetty kovasti myös Dallas Starsin riveihin.