17-vuotias suomalainen megalupaus hämmästyttää taidoillaan NHL-leirillä – ”Olin shokissa”

© Kuva: Getty Images

Dallas Starsin kanssa kolmen vuoden tulokassopimuksen heinäkuun alussa solminut Miro Heiskanen on antanut vakuuttavia näyttöjä NHL:n kehitysleirillä.

Erityisesti 17-vuotiaan HIFK-puolustajan sulava luistelu ja kiekonkäsittelytaidot ovat nousseet vahvasti esille leirin aikana.

– Hän on erittäin taitava kaveri. Eikä hän ole pelkästään hyvä puolustamaan, vaan myös hyvä hyökkäämään. Kun minä olin puolustamassa häntä vastaan, näin kuinka hän käsitteli kiekkoa. Olin shokissa, kun näin, kuinka hyvä hän on käsittelemään kiekkoa ja kuinka hyvin hän luisteli, Starsin toinen juniorilupaus Jason Robertson (toisen kierroksen 39. varaus tältä kesältä) hehkuttaa pelitoveriaan NHL.com -verkkosivuilla.

Myös Starsin GM Jim Nill on noteerannut tämän kesän ensimmäisen kierroksen kolmannella varauksella valitun Heiskasen taidot.

– Olemme hyvin innoissamme Mirosta. Hän on pelaaja, jota pelaajatarkkailijamme ovat seuranneet koko vuoden. Hän on pelaaja, jollaista nykypäivänä etsitään. Hän osaa luistella ja liikuttaa kiekkoa eikä hän jää koskaan paineen alle. Hänen pelaamisensa näyttää erittäin helpolta, Nill kehuu.

Heiskasen oma tavoite on päästä NHL:ään mahdollisimman nopeasti.

– Nyt yritän tehdä paljon töitä, että voin pelata NHL:ssä niin pian kuin mahdollista. Uskon, että voin tehdä sen, jos kaikki menee niin kuin pitää, suomalaisnuorukainen kertoo.