Illinoisilainen juniorijääkiekkoilija Kyle Junkunc koki torstaina elämänsä kenties hienoimmat hetket.

Junkunc, 16, pääsi perheineen tapaamaan tulevan NHL-draftin kärkinimiä, kuten Nolan Patrickin, Nico Hischierin ja Cody Glassin. Yleisesti on ennustettu, että joko Patrick tai Hischier on koko varaustilaisuuden ykkösnimi. Glass on rankattu ennusteissa draftin kuudenneksi parhaaksi pelaajaksi.

Junkuncilla diagnosoitiin syöpä, yksi non-Hodgkinsin lymfooman harvinaisista muodoista, vuonna 2014. Kolmen kuukauden kemoterapiahoitojen jälkeen hänet todettiin joulukuussa 2014 terveeksi.

Tapaaminen tulevien NHL-tähtien kanssa järjestyi NHL:n ja Toiveesta totta -säätiön (Make-A-Wish) pitkään jatkuneen yhteistyön ansiosta. Junkunc ja tämän perhe pääsivät VIP-vieraina risteilylle, jolla osa draftiin osallistuvista pelaajista oli mukana.

(Pääkuvassa vasemmalta Owen Tippett, Casey Mittelstadt, Michael Rasmussen, Cody Glass, Nico Hischier ja Nolan Patrick risteilyllä).

Tapahtuma oli Junkuncille ikimuistoinen. Tämä pääsi kuviin tulevien NHL-tähtien kanssa ja sai tietysti mukaansa nimikirjoituksilla koristeltuja tavaroita.

(Twitteriin ladatussa kuvassa Kyle toinen oikealta, vierellään Nolan Patrick).

– Olen pelannut jääkiekkoa koko ikäni, ja oli aivan uskomatonta päästä tapaamaan maailman parhaita tulevaisuuden lupauksia. Rakastan jääkiekkoa, ja kaikki perheessäni ovat kovia jääkiekkofaneja. Siksi tämä oli meille kaikille mahtava kokemus, Chicago Blackhawksin faniksi tunnustautuva Junkunc sanoi nhl.comin artikkelissa.

Junkunc itse pelaa puolustajana Libertyvillen lukion joukkueessa.

– Olisi mahtavaa pelata itsekin joskus NHL:ssä. Luulen tietäväni, mitä näiden tapaamieni pelaajien tasolle pääseminen vaatii. Se vaatii todella paljon kovaa työtä, Junkunc sanoi.

Myös pelaajat vaikuttivat olevan mielissään tapaamisesta.

– Olen iloinen, kun voin tehdä tällaisia asioita toisten ihmisten hyväksi. Arvostan todella paljon Kylen intohimoa jääkiekkoa kohtaan, Cody Glass sanoi.

Junkuncin perhe pääsee paikan päälle myös Chicagon United Centerissä pidettävään varaustilaisuuden. Kyle pääsee myös nauttimaan etuoikeudesta, joka yleensä suodaan vain varatuille pelaajille. Hänestä otetaan NHL:n studiolla samanlainen kuva kuin NHL:ään varatuista pelaajista.

Myös Kylen sisarella Ashleylla, 18, todettiin sama non-Hodgkinsin lymfooman muoto kaksi vuotta Kylen jälkeen. Myös Ashleyn on todettu parantuneen syövästä.

Jos twitter-kuva ei näy kunnolla, voit katsoa sen tästä.