Suomalaisvahti paljastaa, miltä tuntui viedä hetkellisesti NHL-tähden työpaikka

© Kuva: Getty Images

Videoblogi NHL Without a Mapin vieraana ollut suomalaisvahti Antti Raanta kertasi ohjelman jaksossa vahvaa virettään viime joulukuussa, jolloin Raanta syrjäytti hetkellisesti tähtivahti Henrik Ludqvistin Rangersin ykköstorjujana.

– Mentiin Chicagoon pelaamaan ja koutsi sanoi: ”pelaat huomenna”. Se oli ensimmäinen kerta, kun pelasin kaksi peliä peräkkäin, kun molemmat maalivahdit olivat terveinä. Se oli myös ensimmäinen kerta, kun palasin pelaavana maalivahtina Chicagoon. Kyllä siinä vähän rupesi jännittämään, Raanta kertasi kauden tapahtumia videoblogi NHLWAMIN jaksossa.

Raannan paluu Chicagoon päättyi voittoon, kun raumalaislähtöinen kassari torjui ottelussa nollapelin. Myös seuraavasta kotipelistä Raanta onnistui torjumaan voiton ja nollapelin.

Raanta kertoo, että Rangersin ruotsalaistähti Henrik Lundqvist toimi todella ammattimaisesti Raannan vahvan ajanjakson aikana.

– Ei hän tietenkään tykkää luukulla istumisesta. Hän painoi aivan hulluna hommia sen ajan yksinään ja keskittyi vain seuraavaan otteluun ja seuraavaan mahdollisuuteen päästä pelaamaan.

Raannan vahva vire päättyi, kun Rangers hävisi Blackhawksille. Seuraavassa ottelussa Lunqvist oli jo tolppien välissä.

– Sitten koko homma oli ikään kuin ohi, mutta kyllä se siistiä oli! Raanta hehkuttaa.