Rangers pitää kallispalkkaiset tähtipuolustajansa – Vegas ei pääse nappaamaan

© Kuva: Getty Images

New York Rangers ei ole pyytänyt tähtipuolustajiaan Marc Staalia ja Dan Girardia luopumaan sopimuksessaan olevasta siirron estävästä pykälästä.

Näin kertoo New York Postin toimittaja Larry Brooks.

Näin ollen Staal ja Girardi kuuluvat automaattisesti niihin pelaajiin, jotka Rangers suojaa tulevassa laajennusdraftissa. Laajennusjoukkue Vegas Golden Knights ei siis voi valita kumpaakaan ensi kauden joukkueeseensa.

Ratkaisu on sinänsä looginen, että kumpikin on kuulunut Rangersin johtaviin puolustajiin. Molemmat ovat pelanneet koko NHL-uransa – Girardi 11 ja Staal 10 kautta – Rangersissa. Girardi on kuulunut kuusi ja Staal seitsemän kautta joukkueen kapteenistoon.

Staalilla on kuusivuotisesta, yhteensä 34,2 miljoonan dollarin sopimuksesta jäljellä neljä kautta. Hänen vuosipalkkansa on 5,7 miljoonaa dollaria. Girardilla on sopimus voimassa kesään 2020. Hänen vuosiliksansa on 5,5 miljoonaa dollaria.

Myös miesten uratilastot ovat hyvin samankaltaiset. Girardi on kasannut 788 runkosarjan ottelussa pisteet 46+184=230 ja 276 jäähyminuuttia. Staalin saldo 689 ottelussa on 37+119=156 ja ja 366 jäähyminuuttia.

Harri Pirinen
Twitter: @delharrio10