Melkoista taktikointia! – Jarmo Kekäläinen tekee kaikkensa suojatakseen nuoret tähtensä laajennusdraftissa

© Kuva: Getty Images

Jarmo Kekäläinen on vaarassa menettää yhden nuorista lupauksistaan tulevassa laajennusdraftissa. Yksi kolmikosta Josh Andersson, Matt Calvert, William Karlsson on Las Vegas Golden Knightsin poimittavissa laajennusdraftissa.

Blue Jacketsilla, kuten jokaisella joukkkueella, on mahdollisuus suojata enintään seitsemän hyökkääjää, kolme puolustajaa ja yksi maalivahti.

Blue Jacketsin ongelmat tiivistyvät konkarihyökkääjä Scott Hartnellin sopimukseen. Hartnellilla on sopimuksessaan siirron estävä pykälä, joka velvoittaa Blue Jacketsin suojamaan hänet laajennusdraftissa. Näin ollen Blue Jacketsilta jää yksi nuorista tähdistään suojaamatta.

Mikäli Hartnell suostuu luopumaan siirron estävästä pykälästään, on hän Las Vegasin poimittavissa laajennusdraftissa, ja Blue Jackets kykenee suojaamaan kaikki nuoret tähtensä.

The Columbus Dispatchin mukaan Kekäläinen on saattanut kehittää suunnitelman, jolla nuoret tähdet saadaan pidettyä seurassa ilman, että Hartnellia tarvitsee pyytää luopumaan siirron estävästä pykälästään.

Huhujen mukaan Kekäläinen on sopinut Las Vegasin GM:n Geroge McPheen kanssa, että McPhee ei poimi laajennusdraftissa ketään nuorista Blue Jackets -tähdistä. Vastineeksi McPhee saa Blue Jacketsilta varausvuoroja tai muita nuoria lupauksia.

Jos Blue Jakcets ei pyydä Hartnellia luopumaan pykälästään, se viittaa siihen, että joukkueiden välillä on sovittu ennakkoon laajennusdraftissa poimittavista pelaajista.