Torstain vastaisena yönä järjestettävän NHL:n palkintogaalan yksi kuumimmista puheenaiheista on Norris Trophyn eli parhaan puolustajan palkinnon saaja.

Vaihtoehtoina ovat niinkin valovoimaiset pelaajat kuin San Jose Sharksin Brent Burns (kuvassa), Ottawa Senatorsin Erik Karlsson sekä Tampa Bay Lightningin Victor Hedman.

Kaikki kolme ovat hieman erityylisiä puolustajia, mikä tekee runkosarjan otteiden perusteella tehtävästä valinnasta erittäin hankalan.

Puolustajien pistepörssin voittanut Burns takoi huimat 29+47=76 tehopistettä. Lisäksi hän paransi edellisiin kausiin verrattuna puolustuspelaamistaan ja hänen tehotilastonsa oli loistava +19.

Vaikka Burnsin suoritukset ovat häikäiseviä, oli myös Senatorsin kapteenin Karlssonin runkosarja jälleen upeaa katseltavaa.

Ruotsalainen johdatti joukkueensa hienosti pudotuspeleihin, oli joukkueensa kenttäpelaajista selvästi arvokkain yksittäinen pelaaja ja teki 77 ottelussa 17+54=71 tehopistettä. Karlssonin peliajan keskiarvo oli koko NHL:n kovin, eli 26.50 minuuttia per ottelu.

Eikä huonosti pelannut myöskään Hedman, jonka panos nousee erityiseen arvoon, kun muistaa, kuinka ailahtelevasti Lightning pelasi runkosarjan ajan.

Tästä huolimatta Hedman ylsi puolustajien pistepörssin kakkoseksi uransa parhailla tehopisteillä 16+56=72.

Kiekollisten taitojen lisäksi loistavana kahden suunnan puolustajana tunnettu isokokoinen pakki on tästä kolmikosta jopa paras omalla puolustusalueella.

Kävi äänestyksessä miten tahansa, varmaa on ainakin se, että valinta jakaa vahvasti mielipiteitä.