Joskus urheilu on paljon enemmän kuin pelkkää urheilua. Toisinaan urheilusta voi tulla jopa niin sanotusti elämää suurempaa.

Kun urheilijat ymmärtävät, että he voivat tehdä paljon suurempia tekoja areenoiden ulkopuolella kuin itse kilpailuissa, ollaan hyvällä tiellä.

Nashville Predatorsin pelaajat Roman Josi ja Mike Fisher ovat ymmärtäneet.

Koko kaupungin tällä hetkellä palvomat Predators-tähdet yllättivät perjantaina syöpää sairastavan 2-vuotiaan faninsa Trip Phinneyn ja tämän perheen täydellisesti, Tennessean-lehti kertoo artikkelissaan.

Yllätys sai alkunsa, kun valokuvaaja Stephanie Mullowney kysyi Josilta facebookissa, haluaisiko tämä tavata Tripin. Mullowney oli tutustunut Josiin aiemmin hyväntekeväisyystapahtumassa. Mullowneyllä itsellään on downin syndroomaa sairastava tytär.

– Arvelin, että on todella kaukaa haettua, että Josi lähtisi tapaamaan Tripiä kesken Stanley Cupin finaalien. Mutta kysyin silti, Mullowney kertoo.

Mullowneyn hämästys oli suuri, kun Josi vastasi tapaavansa Tripin mielellään ja ottavansa vielä Fisherin mukaansa.

Pian Predatorsin palattua 0–6-tappion tuoneelta Pittsburghin-matkalta kaksikko lähti käymään Phinneyn perheen kotona. Trip ja tämän 1-vuotias pikkuveli Keldan saivat läjäpäin Predators-tavaraa nimikirjoituksilla varustettuna.

Vierailu oli koko perheelle todella mieluinen piristysruiske raskaan arjen keskellä.

– Trip on suuri Predators-fani ja hän jopa kutsuu pelaajia ystävikseen, kun näkee näitä televisiossa, perheen äiti Theresa Phinney kertoi Tennesseanille.

Perhe on myös käynyt katsomassa neljä Predatorsin kotiottelua lipuilla, jotka suomalaismaalivahti Pekka Rinne on lahjoittanyt syöpäsäätiölle.

Nyt Trip näki idolinsa kasvoista kasvoihin – ja tämän jälkeen myös pelaajat varmasti kutsuvat pientä suurta faniaan ystäväkseen.

– Oli aivan uskomatonta, täydellisen hämmästyttävää, että pelaajilta riitti aikaa pienimmän faninsa tapaamiseen kaiken kiireen keskellä, Theresa Phinney sanoi.

Äiti sanoo havainneensa, että pelaajien vierailu todella vaikutti Tripin olemukseen.

– Elämme jatkuvassa huolessa ja pelkäämme, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Tämä vierailu oli valo suuressa, pimeässä tunnelissa.

– Kyllä, mielestäni Trip oli tämän vierailun ansiosta vähän erilainen. Hän oli iloisempi, enemmän oma itsensä kuin yleensä. Ja oli upeaa nähdä, että kaikesta huolimatta hän on aivan tavallinen taapero silloin, kun asiat ovat hyvin, äiti sanoi.

Pelaajat olivat saaneet aikaan paljon – paljon enemmän kuin yhdelläkään maalilla tai voitolla kaukalossa.