Jokerit rysäytti – maalivahti ulos, Liigan entinen maalikuningas haaviin

© Kuva: Juha Tamminen

Jokerit on tiedottanut muutoksista miehistössään.

KHL-seura on vahvistanut rivejään hyökkääjä Olli Palolalla. Samalla ovenavauksella Jokerien pukuhuoneesta poistuu maalivahti Riku Helenius.

Palola on voittanut kahdesti Liigan maalikuninkuuden Tapparan paidassa. Kauden 2015-16 mies kiekkoili KHL:ssä ja viime sesongin Ruotsissa. Palola oli SHL:n tehokkain suomalainen iskettyään Växjölle 52 peliin tehot 21+27=48.

– Tarvitsemme maalintekovoimaa ja erikoisosaamista ylivoimapeliin. Sitä Palola tuo, sillä hän on yksi parhaista suomalaisista maalintekijöistä viime vuosilta. Palola on lisäksi erinomainen joukkuepelaaja, GM Jari Kurri luonnehtii tiedotteessa.

Samassa yhteydessä Jokerit informoi Heleniuksen sopimuksen purusta. Heleniuksella olisi ollut tulevan kauden kattava kontrahti, mutta se purettiin tiedotteen mukaan yhteistuumin.

– Haluan kiittää Jokereita ja jokaista organisaation jäsentä pelikavereista toimiston väkeen. Vielä erikseen haluan kiittää maalivahtivalmentaja Markus Kettereriä siitä, mitä kaikkea hän on tehnyt eteeni ja kuinka paljon ekstraduunia ollaan yhdessä paiskittu. Olen nauttinut ajastani Jokereissa älyttömästi, mutta nyt haluan ottaa seuraavan stepin urallani, Helenius totesi.

Jokerien maalivahtitandemin ensi kaudella muodostavat Ryan Zapolski ja Karri Rämö.