Ylen asiantuntija ei näe pelitapaa Leijonien ongelmana: ”Moni pelaaja oli liian kovassa paikassa”

© Kuva: Ilari Isotalo
Dallas - Calgary lauantaiaamun rattona! Lyö vetoa ja kuittaa talletusbonus!

Yle Urheilun asiantuntija Antti Pennanen kertoo Leijonien suurimmista ongelmista.

Vaikka Leijonat ylsi mitalipeleihin, Pennasen huomio kiinnittyy avainasioihin, joissa Suomi-kiekko laahaa kärkimaita perässä.

– Nyt moni huippu jäi pois MM-kisoista ja se näkyi heti arvosanoissa. Moni pelaaja oli liian kovassa paikassa. Pakkien kiekollinen peli ja pelinopeus paineen alla ja hyökkääjien luisteluvoima, siinä on aika kriittisiä kehityskohteita, joihin pitäisi saada edistystä nopeasti, Pennanen analysoi.

– Olemme aika paljon jäljessä, jos miettii vaikkapa Yhdysvaltoja, Kanadaa, Venäjää tai Ruotsia. Pelaajatuotantoa pitää saada terävämmäksi. Meidän pitää pystyä niin sanottua kakkoskorin pelaajistoa kehittämään kansainväliselle tasolle.

Pelitapa on nyt toissijainen ongelma, koska yksilöissä Suomi ei pärjää. Leijonien nykypelaajien tasolla Suomi ei voi pelata esimerkiksi Kanadan kaltaista modernia vauhtikiekkoa, koska yksilötaito ei yksinkertaisesti riitä.

– Siinä pelissä jäämme kakkoseksi, tällä hetkellä kilpailuetu pitää etsiä muualta. Sitten kun on paremmat pelaajat, voimme miettiä sitäkin.

Lue Pennasen ajatuksia lisää Yleltä.

Dallas - Calgary lauantaiaamun rattona! Lyö vetoa ja kuittaa talletusbonus!