NHL:ään ensi kaudella uutena joukkueena liittyvä Vegas Golden Knights on tehnyt kahden vuoden sopimuksen venäläishyökkääjä Vadim Shipatshevin kanssa, seura uutisoi kotisivuillaan.

Neljä edellistä kautta KHL-seura Pietarin SKA:ta edustanut Shipatshev tienaa seuraavan kahden vuoden ajalta yhdeksän miljoonaa dollaria, eli 4,5 miljoonaa kautta kohden.

Shipatshev teki tällä kaudella KHL:n runkosarjassa 50 ottelussa hurjat tehopisteet 26+50=76. Pudotuspeleissä venäläistähti iski 17 ottelussa neljä maalia ja 19 tehopistettä.

– Vadim on todella taitava pelinrakentaja, jolla on ollut vaikuttava ura KHL:ssä. Hän on voittanut kaksi KHL:n mestaruutta ja hän on ollut sarjan pistepörssin kärkinimiä viimeiset kaksi kautta. Hän on nauttinut myös menestystä Venäjän maajoukkueessa. Me uskomme, että hän voi olla vaikuttava pelaaja NHL:ssä, Golden Knightsin GM George McPhee kommentoi seuran tiedotteessa.

Shipatshev on ollut Venäjän maajoukkueen luottomiehiä jo viisi vuotta. 30-vuotias taiturimainen hyökkääjä valittiin jälleen tänä vuonna mukaan Venäjän MM-rinkiin.

Venäläispelurista tuli Golden Knightsin toinen virallinen pelaaja yhdessä Reid Duken kanssa.

Vegas valitsee 30 pelaajaa kesäkuussa järjestettävässä laajennusdraftissa.