Detroit Red Wingsin maalivahti Jimmy Howardia saattaa odottaa muutosten tuulet ensi kesänä NHL:ssä.

USA:n maajoukkueessa MM-kisoissa tällä hetkellä pelaava Howard tietää, että hänen nimensä tuskin löytyy Vegas Golden Knightsilta suojattujen pelaajien listasta.

Detroitin toinen maalivahti on Tshekkejä MM-kisoissa edustava Petr Mrazek. Tsekkitorjujan uskotaan olevan Red Wingsin ykkösvaihtoehto suojattavaksi pelaajaksi, eli se jättäisi Howardin potentiaalisesti Vegasin poimittavaksi.

Howard on 33-vuotta ja hänellä on 5,3 miljoonan dollarin kausipalkka, kun taas Mrazek on 25-vuotta ja hänellä on neljän miljoonan kausipalkka. Detroitilla tuskin on epäselvyyttä kumman miehen he valitsevat suojattavaksi.

– Se on bisnestä ja Red Wingsin johtohenkilöt päättävät sen. Se on pois minun käsistäni. En ole ajatellut sitä, koska en halua stressata itseäni. En ole puhunut kenellekään tästä, Howard kertoo Detroit News -lehdelle TSN:n mukaan.

TSN:n toimittaja Pierre LeBrun uskoo, että Detroit saattaa pistää joko Howardin tai Mrazekin lihoiksi vaihtokaupassa.

– Red Wings kuuntelee tarjouksia kummastakin, LeBrun kertoo Twitter-tilillään.

Howard on pelannut kaksi ottelua MM-kisoissa, joista hän voitti toisen ja hävisi toisen. Hänen torjuntaprosentti on 92,8 ja päästettyjen maalien keskiarvo 2,54.