Tästä ruotsalaisesta mallia suomalaiset: jäätävä määrä otteluita – kisojen paras pelaaja

© Kuva: Getty Images

Kun katsoo Tre Kronorin ratkaisupelaajan William Nylanderin viimeistä vuotta, kuihtuu aika hyvin kasaan suomalaispelaajien perustelu olla lähtemättä MM-kisoihin väsymyksen ja pitkän kauden takia.

Nylander on ollut melkoisessa otteluruuhkassa reilun vuoden ajan. Viime keväänä 21-vuotias hyökkääjä pelasi pitkät AHL:n pudotuspelit. Tällä kaudella oli vuorossa läpimurto Toronto Maple Leafsin NHL-miehistöön.

Otteluita kertyi runkosarjassa pelkästään 81 matsia. Tähän päälle Toronto eteni pudotuspeleihin, joista pudottuaan Nylander liittyi välittömästi Ruotsin MM-joukkueen mukaan monien muiden NHL-tähtien tavoin.

Lopputuloksena kultamitali ja turnauksen arvokkaimman pelaajan palkinto. Eikä se peli muutenkaan kauhean väsyneen näköistä ollut, kun nuorukainen suorastaan lensi kaukalossa ja teki kymmeneen otteluun tehot 7+7.

Ja eiköhän Nylander ole ihan täysissä sielun ja ruumiin voimissaan, kun seuraava NHL-kausi strattaa muutaman kuukauden päästä.

Henri Havusela