Pitkän kaavan kautta se taas meni, mutta Suomi otti kuin ottikin 3-2-voiton Sveitsistä jatkoajan jälkeen.

Sveitsi karkasi avauserässä kahden maalin johtoon, mutta toisessa erässä Suomi heräsi taistelemaan ja nousi Juuso Hietasen onnekkaalla osumalla maalin päähän.

Ottelu venyi jatkoajalle lukemissa 2-2 Mikko Rantasen ohjattua Ville Lajusen viivavedon sisään kolmannessa erässä tasoihin.

Valtteri Filppula iski jatkoajalla Leijonat voittoon ja todennäköisesti samalla myös puolivälieriin.

Voitolla Suomi nousi 11 pisteeseen kuuden pelatun ottelun jälkeen. Leijonat on nyt lohkon neljäs ja viimeinen jatkoon menijä. Sveitsi on yhden pisteen Suomen edellä.

Norja on viidentenä kolmen pisteen päässä, mutta sillä on yksi ottelu vähemmän pelattuna. Norja kohtaa kahdessa jäljellä olevassa ottelussaan Kanadan ja Valko-Venäjän. Suomi taas johtaa Kanadan lohkovaiheen päätöskamppailussaan.

Suomi voi varmistaa jatkopaikkansa nappaamalla edes yhden pisteen Kanadalta.

Suomi taas tippuu jatkosta, jos Norja saalistaa kahdesta jäljellä olevasta ottelustaan neljä pistettä enemmän kuin Suomi saa kalastettua Kanadaa vastaan.

Käytännössä on siis olemassa kolme skenaariota, jotka voivat tiputtaa Suomen jatkosta.

1. Norja kerää kahdesta viimeisestä ottelustaan vähintään neljä pistettä, Suomi ei saa Kanadalta pistettäkään.

2. Norja kerää kahdesta viimeisestä ottelustaan vähintään viisi pistettä, Suomi ei saa Kanadalta enempää kuin yhden pisteen.

3. Norja nappaa molemmista jäljellä olevista otteluistaan voitot, Suomi ei saa täyttä kolmea pistettä Kanadaa vastaan.

Katso molempien lohkojen tilanteet täältä!