Suomalaislupaus nosti hurjasti osakkeitaan NHL-scouttien silmissä – ”Voi v***u, tämä kaveri on muuttunut”

© Kuva: Juha Tamminen
TPS ja Sport ottavat yhteen! Lyö vetoa ja kuittaa talletusbonus!

Ensi kesän NHL:n varaustilaisuudesta odotetaan Suomelle jälleen hedelmällistä tapahtumaa.

Varaustilaisuuden ensimmäiselle kierrokselle kaavaillaan peräti 5-7 suomalaislupausta eri NHL:n pelaajatarkkailijoiden listauksissa.

Yksi tilaisuuden kuumimpia nimiä on HPK:n 17-vuotias hyökkääjälupaus Kristian Vesalainen.

NHL.comin vuoden alussa julkaiseman NHL:n pelaajatarkkailijoiden arvioiden mukaan Vesalainen on rankattu seitsemänneksi kaikista Euroopassa pelaavista pelaajista.

NHL:n huippulupauksia jo 20 vuotta arvoinut McKeen’s Hockey -sivusto rankkasi Vesalaisen vuoden alussa sijalle 25.

HPK:n suomalaislupauksen sijoitus sai huiman nousun arvioissa onnistuneiden alle 18-vuotiaiden MM-kisojen jälkeen.

Vesalainen takoi U-18 MM-kisoissa seitsemässä ottelussa kuusi maalia ja 13 tehopistettä. Hänet valittiin turnauksen tähdistökentälliseen.

TSN:n toimittaja Bob McKenzie rankkasi hänet sijalle 15 ja Montreal Canadiensin entisen pelaajatarkkailijan Grant McCaggin draft-sivusto Recruites arvioi suomalaisen peräti koko tilaisuuden seitsemänneksi.

TSN:n sivuille materiaalia tuottavan McCagg oli saanut NHL:n pelaajatarkkailijoilta kommentteja Vesalaisesta ennen U-18-kisoja.

– Hän tuli takaisin Suomeen ja oli surkea. Hän ei tehnyt mitään, kun hän tuli tänne, kertoo nimettömänä pysyttelevä NHL-scoutti Recruites-sivuille.

Vesalaisen huikeat otteet pikkuleijonissa noteerattiin toisen nimettömänä pysyttelevän NHL:n pelaajatarkkailijan papereissa.

– Hän näytti todella hyvältä U-18 -turnauksessa. Ensimmäinen peli missä näin hänet, ajattelin mielessäni: ”Voi v*ttu… Tämä kaveri on todellakin muuttunut.” Hän näytti niin paljon itsevarmemmalta. Hän on tullut pitkän matkan alle 20-vuotiaiden MM-kisojen otteista, ylistää pelaajatarkkailija Recruites-sivulla.

Sama pelaajatarkkailija yltyi vertaamaan Vesalaista arvostettuun tsekkilegendaan Jaromir Jagriin.

– Hän on iso kaveri, jolla on hyvä ulottuvuus ja hän on vahva kiekon kanssa. Hänellä on vaihtoja, missä hän näyttää ihan Jagrilta. Vastustajat eivät saa kiekkoa pois häneltä.

Pelaajatarkkailija uskoo, että tällä kaudella yhdeksän ottelua HPK:n paidassa tehopistein 0+1 pelannut Vesalainen nostaa tasoaan ensi kaudella.

– Hän pystyy parantamaan peliään ensi kaudella. Voin taata sen. Hänellä on paremmat kädet kuin Jesse Puljujärvellä. Jääkiekko on muuttunut niin järjestelmälliseksi, että jos sinulla ei ole taitoja voittaa kaveria yksi vastaan yksi -tilanteessa saat harvemmin maaleja.

TPS ja Sport ottavat yhteen! Lyö vetoa ja kuittaa talletusbonus!