18-vuotias suomalaishyökkääjä Aleksi Heponiemi siirtyi täksi kaudeksi Kanadan juniorisarja WHL:ään pelaamaan.

Swift Current Broncosin joukkuetta edustanut Heponiemi pelasi loistavan tulokaskauden ja lukuisat pelaajatarkkailijat kiinnittäneet huomionsa häneen ennen tulevaa NHL:n varaustilaisuutta.

Tulevaisuuden kiekkolupauksia tarkkaileva ja arvioiva Recruites-sivuston perustaja Grant McCagg pitää pienikokoista, mutta taitavaa Heponiemiä erittäin kovassa arvossa.

– Hänen peliälynsä on parhaimpia mitä olen nähnyt pitkään aikaan. Hän on loistava pelinrakentaja, jolla on viekas rannelaukaus. Ihmiset ovat vihdoin tajuamassa, että hän osaa laukoa kiekkoa ja tehdä maaleja, NHL-seura Montreal Canadiensin pelaajatarkkailijana urallaan toiminut McCagg ylistää suomalaislupausta.

Heponiemi teki tällä kaudella WHL:ssä 72 ottelussa 28 maalia ja 86 tehopistettä. Pudotuspeleissä nuorukaisen tahti hyytyi ja 14 ottelussa syntyi vain kahdeksan syöttöpistettä.

McCagg pitää Heponiemeä hyvin tyypillisenä suomalaiskiekkoilijana.

– Hänen työmoraalinsa… Kutsun häntä tyypilliseksi suomalaiseksi. Hän on todella keskittynyt – hän tietää mitä hän haluaa olla. Hänestä tulee erinomainen ammattilaiskiekkoilija.

Vain 177-senttisen ja 65-kiloisen Heponiemen pieni koko voi olla vaikuttava tekijä hänen tulevaan varaussijoitukseen.

– Heponiemen pieni koko saattaa pelottaa joukkueita pois, mutta hän on erittäin viisas ja hän voi vielä kasvaa. Hänellä on paljon tilaa kehittää lihasmassaa. Hän ole kuitenkaan mikään heikko, vaikka moni luulee niin. Hän on nopea ja kun häntä tönäistään – hän ei kaadu maahan, McCagg analysoi.

McCagg oli kerännyt nimettömänä pysyttelevien NHL:n pelaajatarkkailijoiden kommentteja Heponiemestä. Kaikilla oli sama kanta nuoreen suomalaiseen. Taitava, mutta hyvin pieni.

– Joku kyllä varaa hänet pienestä koosta huolimatta. Voi pojat hän on taitava! NHL-scoutti hehkuttaa Recruites-sivulle.

– Salamannopea pieni pelinrakentaja. Hänen kokonsa saattaa kuitenkin pitää hänet 40 parhaan lupauksen ulkopuolella. Hänellä on ehdottomasti NHL-tason peliäly. Hän voi pelata nykyaikaista kiekkoa, toinen pelaajatarkkailija kommentoi suomalaista.