St. Louis Bluesin suomalaishyökkääjä Jori Lehterän NHL-kausi oli melkoinen pannukakku.

29-vuotias Lehterä paukutti loukkaantumisten rikkomalla kaudella 64 ottelussa vain seitsemän maalia ja summasi 22 tehopistettä. Pudotuspeleissä suomalaispeluri teki vain yhden maalin ja neljä pistettä kahdeksaan otteluun.

Lehterä pitää yhtenä osasyynä heikkoon vireeseensä kauden alussa pelattua World Cup -turnausta.

– Kesä oli hieman erilainen World Cupin takia. Se oli hieman erikoinen tapa aloittaa kausi. Siinä oli paljon otteluita pelattavana, Lehterä kertoo St. Louis Today -lehdelle.

– En pelannut sillä tasolla millä halusin, sitten tulee uusi valmentaja, sitten loukkaannuin ja kaikkea. Siinä meni vain niin moni asia vikaan. Se ei saa tapahtua uudelleen. Ensi kausi on äärimmäisen tärkeä minulle, suomalaishyökkääjä jatkaa.

4,7 miljoonaa dollaria kaudessa tienaava Lehterä on ollut fanien hampaissa, koska hänen esitykset eivät ole vastanneet hänen suuren palkkansa luomia odotuksia.

– Kyllä hieman, Lehterä vastasi, kun toimittaja uteli vaikuttaako palkka suomalaispelurin otteisiin.

– Minulla on paksu nahka, joten minua ei kiinnosta mitä kukaan muu sanoo. Läheisten ystävieni ja joukkuetovereideni kunnioitus pukukopissa on tärkeintä minulle.

Lehterän NHL-sopimusta on vielä kaksi kautta jäljellä, mutta jatkaminen Bluesin joukkueessa on kaikkea muuta kuin varmaa. Suurella todennäköisyydellä Lehterä ei tule kuulumaan Bluesin suojaamiin pelaajiin laajennusdraftissa, joten miehen uusi suunta voi mahdollisesti olla Las Vegas.