KÖLN. Ennen lauantain välieräottelua Ruotsia vastaan tiedossa oli se, että Leijonille vastaan asettuisi äärimmäisen kovia nimiä.

Varsinkin puolustajien osalta.

Ruotsilla kun on jalkeilla MM-kisoissa aivan poikkeuksellisen kova peräpään katras.

Kovan luokan nimet olivat esillä, kun Ruotsi paineli finaaliin kaadettuaan Leijonat lukemin 4-1.

Avauserässä Alexander Edler laukoi aloitusvoiton jälkeen keltapaitaisen Ruotsin 1-0-maalin.

Joonas Kemppainen tasoitti, mutta toisessa erässä John Klingberg napautti 2-1-osuman siniviivalta.

Lisää tuli hetkeä myöhemmin. Nyt asialla oli koko MM-turnauksen pistepörssin kärkisijoilla keikkuva William Nylander, joka osui Klingbergin tapaan ylivoimalla.

Nylander naputti illan ottelussa kasaan tehot 1+1. NHL-seura Toronto Maple Leafsin nuorukainen on kerännyt kasaan tässä turnauksessa jo 14 (7+7) tehopistettä. Nylander on pistepörssissä toisena heti venäläistaiturin Artemi Panarinin jälkeen.

Kolmannen erän loppuhetkillä Joakim Nordströn täräytti kamppailun viimeisen, 4-1-maalin.