KÖLN. Leijonien ykkösketjun hyökkääjä Mikko Rantanen sai kokea melkoisen taklauksen välieräottelussa Ruotsia vastaan.

Kohahduttanut tilanne tuli vastaan kolmannessa erässä, kun Ruotsin puolustaja Anton Strålman jyräsi Rantasen aivan pystyyn Ruosin siniviivan tuntumassa.

– Se oli hyvä taklaus!, Strålman heitti SuomiKiekko-sivustolle hymyissä suin.

– Heillä oli siinä vaiheessa pientä momentumia päällä ja he yrittivät saada peliä rullaamaan. He nostivat karvausta ja tulivat kahdella päälle. He muuttivat ohjauspeliään ja antoivat enemmän painetta. Tunsin siinä vaiheessa niin, että meidän pitää antaa hieman painetta takaisin päin. On tehtävä paljon vaikeammaksi heille alueelle pääsy. Näin, että on mahdollisuus ”pitää viivasta kiinni”.

– Se toimi siinä vaiheessa, myhäilevä Strålman totesi.

Strålmanin mukaan Ruotsin leirissä oli scoutattu tarkkaan Suomea ennen välieräottelua.

– Tiesimme se, että he aikovat ryhmittäytyä keskialueella ja että he haluavat pelata hieman hitaampaa peliä. He tavoittelivat sillä sitä, että vastustaja hermostuu ja että vastustaja väsyy jatkuvaan tiiviseen puolustusrintamaan. Leijonilla se on vähän niin kuin verkkokalastusta. He vain odottelevat saumaa, Strålman kävi analyyttisella tasolla.

– Mielestäni teimme hyvää työtä kärsivällisyyden saralla. Teimme varmaksi myös sen, ettemme lähde hölmöilemään keskialueella tyhmillä syötöillä.

– Kun saimme sitten kiekkoa syvään, niin pystyimme antamaan painetta ja voitimme päätykiekkoja. Se taas loi sekaannusta heidän päätyyn ja pystyimme luomaan sitä kautta paikkoja, Strålman mietti.

Ruotsilla on jalkeilla hyvin laadukas nippu tämän kevään MM-kisoissa. Mukana kun on yhteensä peräti 19 NHL-vahvistusta.

Sunnuntaina tavoite on selvä:

Kulta.

– Totta kai. Tiedämme sen, että se on kova tavoite. Kanada otti ison voiton Venäjää vastaan tullen parin maalin takaa ohi. Heillä on hyvä joukkue, jossa on mukana paljon hyviä pelaajia. Minulla on näkemys siitä, että miten he tulevat pelaamaan. Varmasti eteen tulee olemaan kovavauhtinen peli, jonka aikana molemmat antavat varmasti painetta. Ei ole paljoa tilaa rakentaa peliä.

– Varmasti hauska peli tiedossa, Strålman uskoo.