Rauman Lukko vahvistaa puolustusosastoaan, kun Jyri Marttinen liittyy raumalaisseuraan.

34-vuotiaan Marttisen ja Lukon sopimus on 1+1-vuotinen.

– Avoimin mielin uusia haasteita kohti, mukava liittyä Lukon joukkueeseen. Vielä en ole ehtinyt kauheasti olemaan joukkueen mukana, mutta sen mitä olen nähnyt, niin porukka on täynnä iloisia nuoria kavereita. Mukana on myös Vahalahden, Niskalan ja Koiviston kaltaisten kokeneempien sotaratsujen näkemystä, joten kasassa on hyvä paketti jota rakentaa eteenpäin. Uskon, että saamme hyvän keitoksen kasaan, Marttinen sanoo.

Lukon päävalmentaja Pekka Virta on tyytyväinen saadessaan sinikeltaisten puolustustukseen palasen, joka tuo tullessaan jämäkkää jätkämäisyyttä ja johtajuutta.

– Jyri on kivikova ammattilainen, jolta löytyy sellaista oikeanlaista johtajuutta omaan tekemiseen ja joukkueen sisällä olemiseen. Saadaan porukkaan takuuvarma suorittaja, sellainen ammattijätkä, jonka jämptiys tuo ryhmän nuoreen päähän sellaista vaatimustasoa, jota joukkueessa tarvitaan, Virta sanoo.

183-senttinen ja 88-kiloinen Marttinen siirtyy Raumalle Porin Ässistä. Jyväskyläläislähtöinen puolustaja edusti Ässiä kaudesta 2012 lähtien ja oli mukana voittamassa Suomen mestaruutta keväällä 2013. Porin vuosinaan Marttinen pääsi mukaan A-maajoukkueen rinkiin ja oli Leijonien mukana hopeamitaleihin päättyneissä kevään 2014 MM-kisoissa Valko-Venäjän Minskissä. Häneltä löytyy palkintokaapista myös SM-hopea Pelicansin paidasta vuodelta 2012 ja alle 20-vuotiaiden MM-pronssi vuodelta 2002.

Sinikeltaisten kokoonpanoon on siis tarjolla kokemusta voittamisen kulttuurista.

– Ainakin tiedän mitä menestyminen vaatii. Olen ollut mukana häviämässä mestaruutta ja voittamassa sitä, joten tiedän, että ero voittavan ja häviävän joukkueen välillä on suuri. Se lähtee aina niistä pienistä asioista arjessa kuten esimerkiksi joukkuehengestä. Tiedän minkälainen pukukopin pitää niin sanotusti olla, jos mielii mennä päätyyn asti, se ei onnistu ellei kaikki ole yhtä.

Marttinen ehti pelata viime kaudella Ässissä 45 ottelua ja kirjata niissä tehot 5+13=18 ennen kauden päättänyttä loukkaantumista. Vasemmalta laukova puolustaja on edustanut kotimaan Liigassa Ässien ja Pelicansin lisäksi JYPiä. Otteluita on kertynyt yhteensä 617 ja niissä tehopisteitä 63+101=164. Marttinen on pelannut myös Ruotsin SHL:ssä vuosina 2007-2010 Malmön, Timrån ja Skellefteån riveissä.

Vuosia Porissa pelanneelle Marttiselle Satakunnan paikalliskamppailut Lukon ja Ässien välillä ovat tuttua viihdettä. Nyt kokenut puolustaja pääsee aistimaan rakkaiden vihollisten vääntöjä toisesta kuvakulmasta.

– Lukon ja Ässien pelithän ovat aivan fantastisia. Länsirannikon derby on tunnelmaltaan jotain poikkeuksellista. Porissa kun pelasin niin uusille jätkille aina sanoin, että nyt on edessä sellainen peli, josta kannattaa nauttia sillä nämä eivät ole ihan jokapäiväisiä pelejä, Marttinen hehkuttaa.

– Seuraavaksi allekirjoittaneella on niissä kohtaamisissa eri paita päällä ja voihan se olla kova paikka mennä ensimmäistä kertaa Poriin, mutta hienoista matseista pitää osata nauttia.

Lähde: Lukon tiedote