Ranska ällistyttävässä lennossa MM-kisoissa kotiyleisön edessä – yllättääkö jatkossakin?

Suomen 5-1-lukemin jääkiekon MM-kisoissa hienon esityksensä ansiosta voittanut Ranska pelaa loistavaa turnausta kotiyleisönsä edessä.

Altavastaajana turnaukseen lähtenyt joukkue voitti tiistaina Sveitsin niukasti 3-2-lukemin rangaistuslaukauksilla, mikä oli sekin yllätys. Ranska on hävinnyt ainoastaan avausottelunsa Tanskalle, mutta on sen jälkeen löytänyt ällistyttävän itseluottamuksen.

Viisi sarjapistettä tässä vaiheessa ja alkulohkon neljäs sija ovat loistavat asetelmat kisaisännälle, sillä Ranskalla on vielä pelaamatta kahta lohkon heikointa joukkuetta Sloveniaa ja Valko-Venäjää vastaan.

Jos Ranska onnistuu niistä peleistä nappaamaan voitot, on jatkopaikka kisoissa lähellä. Joukkue on vain kertaalleen päässyt alkulohkosta eteenpäin 2000-luvulla keväällä 2014.

Isäntämaa kohtaa vielä myös Kanadan ja Tshekin. Vahvoja otteita esittäneelle Ranskalle olisi sensaatio napata pisteitä näitä isoja maita vastaan. Suomea ja Sveitsiä vastaan se osoitti pystyvänsä jo siihen.

Henri Havusela