Olli Määtän huikean hienot otteet saavat ylistystä – ”Pelaa parasta näkemääni kiekkoa”

© Kuva: Getty Images

Pittsburgh Penguinsin puolustaja Olli Määttä pelaa todella vahvaa kevättä.

Määttä ennätti pelata 46 ottelua NHL:n pudotuspeleissä ilman maaleja. Suomalainen avasi maalihanansa itäisen konferenssin neljännessä finaaliottelussa Ottawa Senatorsia vastaan.

22-vuotias Määttä onnistui maalinteossa myös viidennessä finaalipelissä. Samalla Penguins siirtyi ottelusarjassa 1-2-tappioasemasta 3-2-johtoon.

– Luulen, että Olli pelaa parasta näkemääni kiekkoa. Hänellä on paljon itseluottamusta. Hän pelaa parasta peliään kaukalon molemmissa päissä, Penguinsin päävalmentaja Mike Sullivan kehuu NHL:n verkkosivuilla.

Idän finaalisarjassa Määttä on saanut toiseksi eniten vastuuta Penguinsin puolustajista. Vastuu maistuu, sillä Määttä oli runkosarjan lopulla sivussa 25 ottelua. Hän palasi kehiin runkosarjan viimeiseen otteluun.

Määtän kuorma on osittain kasvanut loukkaantumisten myötä. Penguinsin pakistosta ovat sivussa Kris Letang, Justin Schultz ja Chad Ruhwedel.

– Tämä on mahtavaa. Valitettavasti loukkaantumisia tulee aina, mutta samaan aikaan pitää jatkaa ahkerointia. On mahtavaa olla jälleen terve, Määttä iloitsee.

Penguinsin ja Senatorsin välinen sarja on ensimmäisen kerran katkolla tiistain ja keskiviikon välisenä yönä Suomen aikaa.