Tulevan kesän NHL:n varaustilaisuuden ykkösnimi Nolan Patrick jäi tällä kaudella pahasti varjoon, sillä nuorukainen kärsi pahasta loukkaantumisesta, minkä takia hän pelasi vain 33 ottelua WHL:ssä Brandon Wheat Kingsin joukkueessa.

Vajaan kauden takia kanadalaissentteri teki vain 46 tehopistettä, kun edellisellä kaudella syntyivät huimat 102 pistettä.

Jalkavamman takia Patrick ei pystynyt edes osallistumaan kevään pudotuspeleihin, mikä olisi ollut tärkeä näytönpaikka NHL:n kykyjenetsijöille. Tähtipelaajan omien sanojen mukaan vammat näkyivät niissä peleissä, joissa hän pelasi.

– En ollut läheskään niin tehokas, mitä pystyn olemaan. Ennen paluutani en luistellut kahteen kuukauteen, vaan jouduin pelkästään kuntouttamaan itseäni. On hankalaa saada jalat takaisin kuntoon. Tämä ei ollut ihanteellinen vuosi, mutta se on, mitä se on, Patrick sanoo Philadelphia Courier-Postin haastattelussa.

Nuorukainen ei ole kuitenkaan huolissaan loukkaantumishistoriastaan tässä vaiheessa uraa.

– Se on osa peliä. Toivon vain, että minun loukkaantumiseni tulevat tässä vaiheessa uraa mielummin kuin myöhemmin. Tähän asiaan suhtautuminen negatiivisesti ei auta minua yhtään sen nopeammin. Tunnen oloni itsevarmaksi siitä, että pystyn pelaamaan ehjän kauden.

Patrickin ykköshaastaja ykkösvarauksesta on toinen keskushyökkääjä, sveitsiläinen Nico Hichier, joka pelasi omalta osaltaan huippukauden QMJHL:ssä sekä nuorten MM-kilpailuissa.

Kanadalainen on rikkonaisesta kaudestaan huolimatta pitänyt vakaasti eri arvioissa paikkansa tulevana ykkösvarauksena.