NHL:n pudotuspeleihin yhtenä ennakkosuosikkina lähtenyt Washington Capitals on matkalla jälleen vuodesta toiseen tutuksi tulleeseen nöyryyttävään aikaiseen putoamiseen.

Capitals on tällä hetkellä Pittsburgh Penguinsia vastaan pelattavassa pudotuspelisarjassa 1-3-tappiolla ja joukkuetta odottaa seuraavan häviön jälkeen kesäloma.

TVA Sportsin toimittaja Renaud Lavoie osallistui Sportsnetin The Jeff Blair Show’hon torstaina ja puheenaiheeksi valikoitui Capitalsin turhauttavat pudotuspeliesitykset.

– Washington ei ole epätoivoinen. He eivät ole vielä olleet valmiita antamaan sitä, mitä pudotuspelien voittamiseen vaaditaan, Lavoie kertoo.

Syyttävät sormet ovat tulleet jo hyvissä ajoin paikalle, eikä Capitalsin heikosti esiintynyt ykköstähti Aleksandr Ovetshkin ole välttynyt kritiikiltä.

Lavoien mukaan Capitals saattaa joutua tekemään radikaaleja muutoksia venäläistähden suhteen, jos menestystä ei ala tulemaan.

– Tiedän, että Ovetshkinilla on vahva suhde Capitalsin omistajan Ted Leonsisin kanssa. Mutta jossain kohtaa tämän seuran kohdalla pitää pohtia, jos he miettisivät mahdotonta ja yrittäisivät löytää ”tanssiparin”, jonka kanssa voisi tehdä hyvän vaihtokaupan, Lavoie heittää pallon ilmoille.

Lavoien mukaan vaihtokaupan tulee olla kuitenkin hyödyllinen molemmille osapuolille, eikä Ovetshkinia kaupata vain vaihtamisen ilosta.

– En puhu nyt Joe Thorntonin siirrosta San Joseen. Niin kuin tiedätte… ei niin hyvään vastikkeeseen. Ajattelen enemmänkin isoa vaihtokauppaa, joka tulee auttamaan kahta NHL-seuraa. Onko se mahdollista nykypäivän palkkakattoaikana? En tiedä, mutta heidän täytyy miettiä sitä. Heillä on niin paljon hyviä asioita joukkueessa. Heillä on paljon uskomattomia pelaajia, Lavoie sanailee.