NHL-seura Tampa Bay Lightning on joutumassa tukalaan tilanteeseen.

Tai on jo.

Seuran hyökkäyksen kärjestä peräti kolmen eri pelaajan sopimukset ovat katkolla. Tyler Johnson, Ondrej Palat ja Jonathan Drouin ovat kaikki rajoitettuja vapaita agentteja nyt kesällä.

Heitä varten Lightningilla on käytössä 18 miljoonaa dollaria, tai loppupeleissä huomattavasti vähemmän.

– Jos ollaan rehellisiä, (Lightningin GM Steve) Yzerman on hurjien taloudellisten haasteiden keskellä. Hänen pitäisi kuitenkin jättää myös tilaa (Nikita) Kucherovin jatkosopimukselle jossain vaiheessa, Sportsnetsin analyytikko Nick Kypreos sanoo Tampa Bay Timesille.

– Palat, Johnson ja Drouin – ei heillä ole tarpeeksi rahaa pitää heitä kaikkia. Jonkun tuoli tullaan työntämään pois alta, Kypreos uskoo.

Niin Tampa Bay Timesin toimittaja Joe Smith kuin useampi muu asiantuntija uskoo, että kyseessä on Drouin.

– Jos katsoisi asiaa ilman realismia, ethän sinä koskaan treidaisi tuollaista 22-vuotiasta talenttia minnekään. Tuollaiset kaverit ovat sellaisia, joiden ympärille koko joukkue rakennetaan. Kun palaa realismiin, niin Lightning voisi käyttää Drouinia osana heidän puolustuksen vahvistamista. Hänestä saisi kuitenkin erittäin hyvän puolustajan itselleen, TSN:n Scott Cullen uskoo.

Drouin oli siirtohuhujen kohteena jo alkuvuodesta 2016, kun raportit kertoivat kanadalaishyökkääjän pyytäneen treidiä Lightningilta.

Seuran GM Yzerman piti päänsä kylmänä, eikä treidannut silloin ongelmien keskellä ollutta nuorukaista.

– Hänellä on niin paljon potentiaalia ja hän oli pelaaja, jonka todenteolla halusimme pitää itsellämme. Emme me treidaa häntä vain siksi, että pääsisimme treidaamaan. Ei siinä ole mitään järkeä, Yzerman perusteli päätöstä aiemmin tällä kaudella.

Nyt Yzerman on kuitenkin tiukan paikan äärellä. Viime kaudella Drouin antoi näyttöjä potentiaalistaan, iskettyään 21 maalia ja 53 tehopistettä.

– Hän on niin hyvä syöttelijä, etten ole nähnyt samanlaista kuin ehkä Wayneltä (Gretzky), Hall Of Famen jäsen, Lightningin perustajiin kuulunut Phil Esposito hehkuttaa.

Nyt eteen voi tulla kuitenkin tilanne, missä Drouin on kaupattava.

– Noiden treidien kohdalla joutuu elämään katumuksen keskellä, entinen GM Bobby Smith totesi.

– Täytyy olla munaa tehdäkseen tuollaisen treidin. Onneksi en ole GM. Tuollainen tulisi puremaan vielä joku päivä pahasti minua, TSN:n analyytikko, entnen maalivahti Jamie McLellan toteaa.