NHL-scoutilta kova väite suomalaislupauksesta: ”Hän voi ehdottomasti olla varaustilaisuuden ykkösvalinta”

© Kuva: Juha Tamminen

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!

HIFK:n puolustaja Miro Heiskanen on varauskelpoinen NHL:n ensi kesän varaustilaisuudessa.

17-vuotiasta nuorukaista on kaavailtu eri listauksissa lähes poikkeuksetta kymmenen joukkoon. Muun muassa TSN:n toimittaja Bob McKenzie arvioi Heiskasen koko tilaisuuden kolmantena varattavaksi pelaajaksi.

Heiskanen pelasi loistavan kauden Liigassa. 37 runkosarjaotteluun nuorukainen teki viisi maalia ja viisi syöttöpistettä.

Espoolaisnuorukaisen kausi oli tilastojen valossa yksi kaikkien aikojen parhaita alle 18-vuotiaalta puolustajalta Euroopassa.

Jopa NHL:n tähtipuolustajien Erik Karlssonin, Viktor Hedmanin ja Rasmus Ristolaisen kaudet SHL:ssä ja Liigassa alle 18-vuotiaana jäivät pisteiden valossa huonommaksi kuin Heiskasen.

Entisen Montreal Canadiensin pelaajatarkkailijan Grant McCaggin luoma Recruites-sivusto on kerännyt lukuisien NHL-scouttien huomioita Heiskasesta.

Yksi pelaajatarkkailijoista nostaa Heiskasen jopa potentiaaliseksi ensi kesän varaustilaisuuden kärkinimeksi.

– Hän voi ehdottomasti olla varaustilaisuuden ykkösvalinta. Hän on erittäin lahjakas puolustaja, niin hyvä luistelija. Hän pelaa hyvin mailallaan ja pystyy auttamaan kentän molemmissa päissä, nimettömänä pysyttelevä pelaajatarkkailija kertoo Recruites-sivustolla.

Sama pelaajatarkkailija näkee Heiskasessa yhtenäisyyksiä muutaman NHL-legendan kanssa.

– Hän pelaa hyvin samalla tavalla kuin Nicklas Lidström pelasi saman ikäisenä. Hän on kuin Scott Niedermayer… Todella hyvä puolustamaan, viisas kiekon kanssa ja hänellä on kyky tulla esiin ottelussa. Hän on hyvä sijoittautumaan ja lukemaan peliä, NHL-scoutti jatkaa.

Heiskasen sijoitus Draft-arvoissa on noussut tasaiseen tahtiin loistavien alle 18-vuotiaiden MM-kisojen jälkeen. Pikkuleijonien avainpuolustaja takoi turnauksessa seitsemässä ottelussa kaksi maalia ja 12 tehopistettä.

Toinenkin pelaajatarkkailija arvostaa Heiskasen kyvyt korkealle.

– Hän on eliittitason lupaus, koska kaikki tulee häneltä niin luonnostaan. Hänen luistelunsa on sulavaa, luonnollista ja hänellä on hieno tekniikka. Hänen kiekonhallintataidot ovat luonnollisia, hänellä on pehmeät kädet ja se miten hän ajattelee peliä, tulee aisteista suoraan. Tänä päivänä etit NHL:ään pelaajaa, joka osaa liikuttaa kiekkoa nopeasti. Hänen on vain niin helppo pelata jääkiekkoa, pelaajatarkkailija kertoo.

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!