KÖLN. Jo tiistain Kanada-pelissä Veli-Matti Savinainen siirrettiin ykkösketjuun laitaan Valtteri Filppulan ja Mikko Rantasen vierelle.

Savinainen jatkoi kyseisessä ketjussa myös torstain puolivälieräottelussa USA:ta vastaan.

Pelaten pirun hyvin.

Alkukeväällä Tapparassa mestaruuden voittanut Savinainen kellotti parhaat peliminuutit. Hän oli ainut, joka ylitti Leijonien riveissä 20 minuutin rajapyykin (20:35).

– Hyviä fiiliksiä tässä heräsi, kun jenkit jäivät jalkoihin. Jokainen äijä laittoi itsensä likoon tänä iltana, Savinainen mietti SuomiKiekko-sivustolle.

Savinainen oli henkilökohtaisella tasolla tiukasti ytimessä. Monipuolinen puurtaja pääsi jopa hieman USA:n pelaajien ihon alle.

– Riitti se, että oli oma itsensä, Savinainen hymyili.

– Tämä oli mun mielestä kaikilta hyvä peli. Ei se voitto olisi varmasti muuten irronnut.

Tasonnosto oli melkoinen tiistain Kanada-peliin nähden. Vielä silloin Suomen joukkue oli pahasti jaloissa.

Nyt tarina oli toinen.

– Siinä Kanada-pelissä ei ollut niin paljoa panosta ja ehkä se oli sitten henkisen puolen juttuja silloin.

– Nyt kokemus oli valttia. Meillä on kokeneita jätkiä, jotka ovat voittaneet elämänsä aikana mitaleja. He tietävät, mitä voittaminen vaatii. Jaksettiin jauhaa omaa peliä mun mielestä aika hyvin. USA ehkä vähän turhautui tuohon meidän keskialueen rintamaan. Sieltä alkoi sitten tulla yksilöyrityksiä ja saatiin niitä hyvin katki. He eivät sitten päässeet oikein ylivoimahyökkäyksiin tai muutenkaan hyökkäyksiin, Savinainen analysoi.