Anaheim Ducksin kapteeni Ryan Getzlaf näytti pudotuspelien toisen kierroksen ottelussa Edmonton Oilersia vastaan, mitä johtaminen on.

Anaheim lähti otteluun tilanteessa, jossa se oli lähellä pakkovoittoa. Oilers johti ottelusarjaa voitoin 2-1.

Edmonton myös takoi avauserässä kaksi maalia ja nousi 2-0-johtoon, joten Ducksin tilanne ei vaikuttanut kummoiselta.

Sitten alkoi Getzlaf-show.

Kanadalaissentteri viimeisteli ensin kavennusmaalin puolentoista minuutin pelin jälkeen. Kun toista erää oli kulunut reilu viisi minuuttia, Rickard Rakell viimeisteli Getzlafin syötöstä tasoitusosuman. Yhdeksän minuuttia myöhemmin Anaheim nousi jo ottelun johtoon – luonnollisesti Getzlafin maalilla.

Ottelu venyi jatkoajalle, kun Drake Caggiula iski Edmontonin lopussa tasoihin, mutta Getzlaf oli rakentamassa jatkoaikaratkaisuakin. Kapteeni nimittäin riisti kiekon Oilersilta ja tarjoili sen Jakob Silfverbergille, joka löi ottelusarjan tasoihin.

Maalit nostivat Getzlafin pudotuspelien maalimäärän lukemaan 36. Ducks-paidassa Teemu Selänne iski urallaan 35 pudotuspelimaalia, joten 31-vuotias kanadalaishyökkääjä teki samalla seurahistoriaa nousemalla Ducksin eniten pudotuspelimaaleja tehneeksi pelaajaksi.

Selänne itse onnitteli Twitterissä Getzlafia suorituksesta.

– VALTAVA voitto Anaheim Ducksille ja superottelu ”El Capitanolta”. Onnea ennätykseni rikkomisesta myös, kaveri, Selänne kirjoitti.

Teemu Selanne

@TeemuSel8nne
HUGE win for the @AnaheimDucks and super game from el capitano 👏 congrats bud for breaking my record too💪

Getlaf on tehnyt nyt tänä keväänä jo seitsemän osumaa, pelkästään Oilers-sarjassa neljä.