PARIISI. Leijonien osalta sunnuntain Ranska-tappio oli tyly.

Lukemat eivät paljoa silittele päätä.

1-5.

– Jokainen voi voittaa kenet tahansa, jos et ole täysin valmis. Tähän on valmistauduttu siltä kannalta, että meidän pitää elää eri tulosten kannalta. Tämä oli huono ilta meille. Vastustajalla onnistui kaikki, meillä ei, Leijonien päävalmentaja Lauri Marjamäki sanoi iltapuhteesta.

Marjamäen läpikäynnissä esille nousi syytä tappion taakse.

– Ihan jos lähtee kaksinkamppailupelaamisesta, aloituksista sun muista. Tiedettiin se, että vastustajalla on paljon tunnetta. Ovat kotiyleisön edessä. Ihan tuollaisessa kamppailupelaamisessa oltiin potku perässä koko illan ajan.

– Lataus vastustajaan verrattuna ei ollut samaa luokkaa. Tietenkin se vähän parani matkan varrella. Mutta sitten myös oikeastaan kaikki maalit, mitä vastustaja teki, kuvastivat vähän meidän huolimattomuutta tänään.

– Kyllä meillä peli tuotti tarpeeksi maalipaikkoja siihen nähden, että oltaisiin voitu voittaa. Mutta intohimo ja taistelu eivät olleet sillä tasolla, missä niiden olisi pitänyt olla, Marjamäki mietti.

Marjamäeltä udeltiin sitä, tuottaako pelitapa tarpeeksi tunnetta Leijonien peliin.

Tähän Leijona-luotsi ei osannut suoraan vastata.

Mutta joka tapauksessa tunnetta Leijonien on löydettävä tekemiseen, esimerkiksi heti maanantaille Tshekkiä vastaan.

– Kyllä tässä varmasti jokainen katsoo peiliin ja sieltä ne vastaukset löytyvät. Ei tässä pidä alkaa ketään syylistämään. Joukkueena mennään, voitetaan, ammattilaisia ollaan kaikki. Uskon, että jokainen pystyy ottamaan yksilötasolla stepin eteenpäin. Silloin me pystytään pelaamaan myös joukkuetasolla paremmin.

Marjamäen mukaan otteluohjelma onkin tässä vaiheessa hyvä. Rökäletappio on mahdollista pyyhkiä pois muistista välittömästi.

– Ammattilaiset nollaavat nämä nopeasti. Kyllä jokainen jätkä tuolla kopissa tietää, että mikä oli oma panos ja miten joukkueen peli meni. Nopeasti pitää käsitellä ja mennä eteenpäin.