MM-kisojen ensimmäistä yllätystulosta ei tarvinnut kauaa odotella, sillä jo turnauksen avausiltana kisaisäntä Saksa venyi voittoon ennakkoon kovempaa Yhdysvaltoja vastaan.

Saksa meni avauserässä johtoon NHL-hyökkääjä Tobias Riederin maalilla. USA painosti pitkään, kunnes vasta kolmannen erän puolivälissä Connor Murphy sai tasoitusosuman aikaan.

Yhdysvaltalaisten ilo oli kuitenkin lyhytaikaista. Puolustaja Danny DeKeyser lähetettiin kampituksesta pari minuuttia tasoitusmaalin jälkeen rangaistusaitioon, ja Saksa tasoitti.

Patrick Hager viimeisteli kokeneen NHL-kettu Dennis Seidenbergin syötöstä. Enempää maaleja ei nähty ja Saksa voitti 2-1.

Saksan maalilla Thomas Greiss oli mainiossa vireessä torjuen yli 40 kertaa.

Saksa on tottunut pärjäämään kotikisoissaan, sillä edellisen kerran kun jääkiekon MM-kisoja pelattiin Saksassa vuonna 2010, isäntämaa oli upeasti neljäs.

Illan toisessa ottelussa Kanada oli Tshekkiä vahvempi. Kaksi edellistä maailmanmestaruutta napanneet vaahteranlehtipaidat ottivat vakuuttavan 4-1-voiton.