MM-kisoissa pyöriteltiin huimaa yllätystä, kun kisaisäntä Ranska on laittoi Kanadan tähtisikermän tiukoille torstai-illan ottelussa.

Ranska oli lähellä sensaatiomaista voittoa, mutta Kanada kampesi lopulta 3-2-voiton kisäisännistä.

Kanada aloitti maalinteon avauserässä Ryan O’Reillyn ylivoimaosumalla.

Ranska teki kuitenkin sensaatiomaisen nousun huippumaata vastaan ja pyssytti ensi 1-1-tasoituksen avauserässä, ja sitten 2-1-johtomaalin toisen erän alussa.

Ranskan maalit iskivät Olivier Dame-Malka ja Damien Fleury.

Kanada tasoitti pelin 2-2:een vain 49 sekuntia ennen toisen erän päättymistä Claude Girouxin ylivoimaosumalla. Kanadalaispuolustaja Marc-Edouard Vlasic lisäsi joukkueensa johtoa 3-2:een, kun kolmatta erää oli pelattu 02:22.

Leijonat kokivat lauantaina nöyryyttävän 1-5-tappion Ranskalle.

Kisaisäntä Ranska nousisi voitolla Leijonien ohi sarjataulukossa ja tiputtaisi Suomen maajoukkueen lohkon kuudenneksi.

Kanadan 3-2-voittomaali oli Ranskan puolesta todella epäonninen:

ICYMI: Marc-Edouard Vlasic put @HC_Men in the lead thanks to a loose puck off Hardy. #CANvsFRA #IIHFWorlds