Toronto Maple Leafsin suomalaishyökkääjä Leo Komarov joutuu katsomaan perjantaina alkavat MM-kilpailut kotisohvaltaan, vaikka hänen Maple Leafsin pelit NHL:n pudotuspeleissä loppuivat lyhyeen jo pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella.

Seitsemät MM-kisat urallaan pelannut Komarov olisi todennäköisesti ollut mukana Suomen joukkueessa, mutta yhteistyö vedonlyöntiyhtiön NordicBetin kanssa esti osallistumisen ainakin tänä keväänä.

– Totta kai se on erilaista. Juuri katselin turnausohjelmaa, ja perjantainahan ne pelit jo alkavat. Totta kai itsekin haluaisin pelata, kun olen siihen keväisin tottunut, mutta kun tässä on kaikenlaista ollut, niin on varmaan ihan hyvä huilatakin välillä. Varmasti seuraan pelejä telkkarista, Komarov sanoo NordicBetin tiedotteessa.

NordicBetin kansainvälisenä lähettiläänä toimivan Komarovin mielestä Leijonia on turha tyrmätä ennen kuin ainuttakaan kisaottelua on pelattu.

– Nykyään media on sellainen, että tuo tyyli on aika yleinen. Lopussa on sitten kaksi vaihtoehtoa: Jos tulee kultaa, niin kaikki ovat kavereita. Ja jos ei tule kultaa, sitten sanotaan, että ”niinhän me sanottiin”, Komarov linjaa.

Komarov on omien sanojensa mukaan vakuuttunut siitä, että Suomen pelaajat taistelevat sata lasissa näissäkin kisoissa. Hänen mukaansa arvokisoihin valitaan aina parhaat saatavilla olevat pelaajat.

– Aina spekuloidaan NHL-pelaajien tulolla, mutta joukkue voi hyvin pärjätä paremmin jopa ilman niitä. Esimerkiksi Liigasta pelaajat ovat taatusti sataprosenttisella asenteella kisoissa, Komarov huomauttaa.

Voimahyökkääjä palasi Suomeen nopeasti NHL-pudotuspelien päätyttyä, eikä nyt tarvitse kiirehtiä mihinkään.

– Pikkuhiljaa alkaa päästä jetlagista irti, mutta kyllä siihen vähän aikaa vielä kotosalla menee, Komarov hymyilee.