Leijonilla ei minkäänlaista etulyöntiasemaa – mitali tulee vain täydellisellä suorituksella

© Kuva: Getty Images

On täysin absurdia ajatella sunnuntain MM-kisojen pronssiottelusta, että eilen Kanadalle hävinnyt Venäjä lähtisi jollain tapaa puolivaloilla turnauksen viimeiseen otteluun Suomea vastaan.

Noutaja tulee jo ottelun ensimmäisillä minuuteilla, jos Suomi ei lähde mitalipeliin aivan sata prosenttisella latauksella.

Todellisuudessa Leijonat saa vastaansa ärsytetyn ja äärimmäisen taitavan joukkueen, jolle mitalin savuttaminen on täysin samalla tavalla saavutus kuin Suomen pelaajillekin.

Ottelussa tullaan pelaamaan jokaisesta sentistä ja irtokiekosta, joten Leijonat ei tule taaskaan ansaitsemaan mitään ilman nappisuoritusta.

Venäjä on ollut läpi turnauksen erityisen tehokas vastahyökkäyksissä, mikä tahtoo sanoa sitä, että Suomen kiekollisen pelin pitää olla kunnossa, eikä kiekonmenetyksiin ole varaa.

Lisäksi Venäjän maalia vartioi eilisestä tappiosta huolimatta koko kisojen paras maalivahti Andrei Vasilevski.

Venäjällä on niin paljon taitavia hyökkääjiä, että Suomen jokaisen neljän kentällisen on onnistuttava myös puolustussuuntaan.

Erityisesti kannattaa kiinnittää huomio Chicago Blackhawksin hyökkääjään Artemi Panariniin, joka jahtaa äärimmäisen kovaa pistesaldoa turnauksessa. Tähän asti pistepörssin kärjellä on kasassa tehot 4+12 kahdeksassa pelaamassaan ottelussa.

Henri Havusela