Leijonien MM-turnaukselle raippaa erikoiselta suunnalta – erityisesti yksi osa-alue petti yllättävästi

© Kuva: Ilari Isotalo

Leijonien otteet MM-kisoissa eivät vakuuttaneet sveitsiläistä NHL-tarkkailija Thomas Roostia.

Alkusarjasta vaikeuksien kautta pudotuspeleihin edennyt Suomi kaatoi puolivälierissä USA:n. Välierässä Leijonat joutui taipumaan Ruotsille, ja päätösmatsissa sinivalkoiset seurasivat sivusta Venäjän pronssijuhlia.

Central Scoutingin NHL-pelaajatarkkailija Roost oli pettynyt Leijonien pelaamiseen.

– Suomen turnaus oli huono. Molemmat maalivahdit olivat yllättäen huonoja jo varhaisessa vaiheessa, Roost kritisoi.

Roost huomioi, että Leijonien aloittava maalivahti vaihtui kesken turnauksen. Joonas Korpisalo kantoi ykkösvahdin viittaa alkuun, mutta myös Harri Säteri sai vastuuta.

– Sveitsiä vastaan Säteri korvasi jälleen Korpisalon. Säteri piti loppupelin maalinsa puhtaana ja hänestä tuli sankari USA-pelissä. Voimakkaasti kritisoitu Suomi leijui yhtäkkiä pilvissä ja sellaista on vaikea kontrolloida, Roost kirjoitti.

Roostin näkemyksen mukaan puolivälierissä Ruotsille taipunut Sveitsi oli todella hyvä.

– Voitimme Kanadan ja Tshekin, olimme yhtä hyviä kuin Suomi ja Ruotsi ja voitimme Norjan sekä Valko-Venäjän päästämättä maaliakaan. Meillä on loistavat tilastolukemat tasakentällisin, mikä todistaa kuuluvamme parhaimmistoon. Teimme sen ilman parhaita NHL-pelaajiamme, joten emme tarvitse heitä, Roost totesi.