Leijonien ison onnistujan ankea kausi päättyi antoisaan reissuun – ”Yksi syy miksi tänne lähdin”

© Kuva: Getty Images

KÖLN. Jos miettii Leijonien parhaimmistoa tämän kevään MM-kisoissa, on vaihtoehtojen joukossa paljon nuoria nimiä.

Sebastian Aho oli itse huikeus. Perään voi nostella esille myös muun muassa Mikko Rantasta.

Rantanen takoi 10 ottelussa 10 (4+6) tehopistettä, ollen isossa roolissa niin tasakentällisin kuin erikoistilanteiden puolella.

Mitä itse sanot omasta turnauksestasi?.

– Siihen olin tyytyväinen, että pystyin pelaamaan vahvasti ja pystyin tekemään tulosta. Eihän tuo kuitenkin hirveästi lämmitä, kun joukkueelle kävi näin. Ei saatu mitään kotiinviemistä, mikä harmittaa tietysti. Aina kun ollaan neljänsiä, niin aina sitä miettii, että olisi voitu tehdä jotain paremmin, Rantanen pyöritteli SuomiKiekko-sivustolle.

Sunnuntaina Leijonat haki turnaukselle iloisempaa loppua, kun pronssiottelussa vastassa oli Venäjä.

– Puhuttiin siitä, että mitali on aina iso juttu ja sitä lähdettiin hakemaan täysin voimin. Kaikki tiesivät sen, että tämä on kauden viimeinen peli, kävi miten kävi. Kaikki löivät ihan kaiken likoon. Siitä se ei jäänyt kiinni, Rantanen puhui sunnuntaista, jatkaen:

– Hieno joukkue, olen kyllä ylpeä joka jätkästä. Kaikki laitettiin likoon näissä kahdessa viimeisessä pelissä. Nyt kaveri oli vain piirun verran parempi.

Rantaselle reissu Pariisiin ja Kölniin oli antoisa, vaikka mukaan ei lähtenytkään minkäännäköistä mitalia.

NHL:ssä Colorado Avalanche jäi ylivoimaisesti koko sarjan viimeiseksi. Kausi oli täynnä pettymyksiä.

– Yksi syy miksi tänne lähdin, oli se, että siellä (Coloradossa) oli vaikea kausi alla. Täällä taas sai olla osa voittavaa joukkuetta.

– Pääsi pelaamaan näitä isoja pelejä; välieriä ja mitalivääntöjä. Sen takia näitä näitä pelejä kuitenkin pelataan, että pääsee pelaamaan näitä mitalipelejä.

– Tosi kiva turnaus tämä oli, Rantanen mietti.

Ilari Savonen, Köln
Twitter: @ilarisavonen