Lauri Marjamäki tunteellisena MM-urakan jälkeen – summasi ensimmäistä päävalmentajavuotta

© Kuva: Juha Tamminen

KÖLN. Leijonien sijoitus kevään MM-kisoissa oli lopulta neljäs.

Pronssiottelusta mukaan ei tarttunut kotiinviemisiä, ainakaan mitaalien osalta, kun Venäjä oli parempi lukemin 5-3.

Ottelun jälkeen mediajoukkion eteen asteli tunteikas päävalmentaja Lauri Marjamäki.

– Oli haikea hetki kopissa pelin jälkeen. Tänäänkin joukkue näytti sen, että mistä se on tehty. Ehkä kuitenkin matka tässä oli se juttu. Välillä oltiin kovilla, mutta joukkueessa usko ei loppunut missään vaiheessa. Ei nytkään, vaikka peli oli jo 4-0. Tultiin väkisin melkein rinnalle, mutta ei päästy sitten ihan siihen pisteeseen asti, Marjamäki mietti.

Leijonat onnistui ottamaan kolme pakkovoittoa putkeen alkusarjan aikana. Puolivälierissä USA-ottelu oli erittäin vahva Suomen joukkueelta.

– Ruotsiin ei riittänyt papu, eikä Kanadalle. Siinä on osaltaan syy, miksi he pelaavat finaalissa. Nyt oli sitten tämmöinen peli. Venäjällä on laatuporukka ja varmaan tuon verran parempia sitten olivat.

– Olisi ollut yhdeksään vuoteen ensimmäinen kerta kun Suomi olisi ottanut peräkkäiset mitalit. Se vähän motivoi meitä tässä. Ei valitettavasti vaan saatu siihen jatkoa, Marjamäki sanoi.

MM-turnauksen päättymisen jälkeen Marjamäki myös hieman summasi päättynyttä maajoukkuekautta.

– World Cupissa ei pärjätty, mutta 15 kaveria siellä mukana olleista pystyy pelaamaan kymmenen vuoden päästä vielä Suomen maajoukkueessa. Mun mielestä meillä on ihan hyvin pullat uunissa, vaikka ehkä tuo tuli vähän liian nopeasti vastaan.

– Suomen joukkueelta odotetaan aina menestystä. Niin ne Aravirrat ja Jaloset sanoivat, että voita kahdeksas peli, niin näytät pirun hyvältä valmentajalta. En ehkä kuitenkaan ajattele sitä ihan samalla tavalla.

– 39-vuotiaita nuoria kavereita tässä vasta ollaan. Kokemusta tuli reppuun ja analyysien aika on sitten kesällä. Tämä on ollut todella intensiivistä aikaa. Seitsemän viikkoa on mennyt vähän niin kuin usvassa, eikä ole ollut mitään hajua mistään ulkopuolisesta asiasta. Toisaalta oli ihan hyvä juttu, ettei ollut esimerkiksi hajua mediasta seitsemään viikkoon. Se oli multa ehkä kaikista järkevin päätös, minkä tein, kun lähdettiin Unkariin.

Nyt Marjamäki aikoo ottaa pienen hengähdystauon.

– Nautin joka päivästä ja olen ylpeä siitä, että pysyin suhteellisen tervejärkisenä ja omana itsenäni täällä.

Loppuun Marjamäki siteerasi turnauksen aikana keskuudestamme poistunutta presidenttiä Mauno Koivistoa.

– Elämässä on yleensä viisasta luottaa siihen, että kaikki menee hyvin.

– Se on mun mielestä aika hienosti sanottu.

Ilari Savonen, Köln
Twitter: @ilarisavonen