PARIISI. Tiistain ottelussa Suomen ja Kanadan välillä paremmuudesta ei ollut mitään epäselvyyttä.

Kanada otti ansaitusti 5-2-voiton mukaansa.

– Kanada on niin laatujoukkue kuin mitä he nyt näyttivät. Ihan hyvin päästiin liikkeelle, mutta sitten kahdella yhtä vastaan -hyökkäys ja kiekko verkkoon. Vaikka päästiin tasoihin, niin tehtiin pari virhettä alivoimalla. Tehtiin ihan selkeitä pelivirheitä. 3-1-tilanteeseen kun päästää Kanadan, niin se on aika paljon.

– Siellä oli omat momentumit 4-2-maalin jälkeen, oli paikka tulla maalin päähän, mutta ei pistetty sisään. Usko oli kova vielä kolmanteen erään, mutta eka vaihto ja 5-2. Kyllä se oli sitten siinä se peli, Leijonien päävalmentaja Lauri Marjamäki mietti pelin jälkeen.

Marjamäki antoi isolla kädellä arvostusta Kanadalle.

– Ei ihme, että he voittivat lohkon ja ovat olleet viime vuosina määräävä joukkue tällä tasolla. Taitotaso on kovaa luokkaa, samoin pelinopeus ja pelitempo. Kun paikka tulee, niin kyllä he aika kovalla prosentilla laittavat kiekkoa sisään. Hattua päästä heille. He olivat tänään tehokkaita ja hyviä.

– Unohdetaan tämä nopeasti ja ruvetaan valmistautumaan nopeasti torstaihin.

Ottelussa eteen tuli myös ihmeellisiä vaiheita tuomareiden osalta. Avauserässä Sebastian Aho sai hyvin ihmeellisen jäähyn, jota seurasi vielä kapteenille Lasse Kukkoselle jaettu käytöskymppi.

– Katseltiin sitä Ahon jäähyä videolta ja ei siinä tapahtunut mitään. Yhtäkkiä kaukana ollut tuomari antoi sitten jäähyn. Lasse yritti kysyä, mutta ei oikein saanut mitään sanottua. Tuomari ilmeisesti laukoi muutaman painokelvottoman sanan meidän kapteenille ja pisti vielä kympin päälle.

– En ymmärrä tämmöistä käyttäytymistä, Marjamäki pyöritteli päätään.

Asiasta raportoinnin Marjamäki jätti ”muiden tehtäväksi”.

Keskiviikkona aamupäivällä Leijonat siirtyy junalla kohti Kölniä. Siellä torstaina puolivälieräottelussa on vastassa USA.

– Joukkueessa meininki on hyvä ja ollaan pelattu hyvin. Tuossa oli kolme kovaa peliä, jotka käännettiin voitoiksi. Nyt ei ehkä saatu parasta puristusta irti.

– Jenkeillä on aika samantyyppinen joukkue kuin Kanadalla ja kyllä tämä palveli meitä paljon. Nähtiin se, että mitä tehtiin hyvin ja mitä pitää tehdä paremmin, että saadaan hyvä lopputulos tuosta torstain pelistä, Marjamäki niputti.