Latvia oli järkkäilemässä kovaa yllätystä Yhdysvaltoja vastaan, kun se johti vielä toisen erän alkupuoliskolla 2-0.

J.T. Compher nosti Yhdysvallat jo maalin päähän, mutta Oskars Cibulskis vei Latvian uudelleen kahden maalin johtoon, ja tilanne näytti joukkueen kannalta hyvältä.

Sitten Yhdysvaltojen NHL-miehet ottivat vastuuta.

Ensin Florida Panhersin Nick Bjugstad toi vajaan 34 minuutin jälkeen USA:n uudelleen maalin päähän, ja viisi minuuttia myöhemmin Calgary Flamesin supertähti Johnny Gaudreau löi pelin tasoihin.

Kolmas erä olikin jäätävän kovaa yhdysvaltalaishallintaa. Latvia ei saanut tilastojen mukaan erässä yhtään laukausta kohti maalia!

Voittomaalin iski ajassa 56.38 Winnipeg Jets -hyökkääjä Andrew Copp. Detroit Red Wingsin Dylan Larkin kaunisteli loppulukemat 5-3 tyhjään verkkoon.