Pittsburgh Penguinsin ykköstähti Sidney Crosby loukkaantui Suomen aikaan maanantain ja tiistain välisenä yönä Washington Capitalsia vastaan pelatussa pudotuspeliottelussa.

Capitals-puolustaja Matt Niskanen osui poikittaisella mailalla Crosbyä päähän, jonka seurauksena kanadalaistähti loukkaantui ja joutui jättämään kaukalon jo avauserässä. (Lue tilanteesta lisää tästä)

Niskanen sai tempustaan viiden minuutin jäähyn poikittaisesta mailasta ja pelirangaistuksen.

Yhdysvaltalaispuolustaja oli harmissaan tapauksesta kamppailun jälkeen.

– Toivottavasti hän on kunnossa. En todellakaan yrittänyt satuttaa häntä. Se oli epäonninen tilanne, mikä tapahtui nopeasti, Niskanen kommentoi tapausta ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

– Hän meni matalammalle ja matalammalle, ja se tapahtui niin nopeasti. Mailani ja hänen päänsä osuivat toisiinsa, Niskanen seliti törmäystä.

Penguins ei ole vielä tiedottanut Crosbyn loukkaantumisen tilasta. 29-vuotiaalla kapteenilla on pitkä ja synkkä historia aivotärähdyksistä.

– Tämä on rankkaa. Hän on paras pelaajamme. Hän on meidän johtajamme, Crosbyn joukkuetoveri Marc-Andre Fleury kommentoi Penguinsin Twitter-tilin mukaan.

Penguins menetti 2-3-jatkoaikatappioon päättyneessä ottelussa myös hyökkääjä Conor Shearyn sairastuvalle.

Capitals kavensi kiinnityksen myötä taisteluparin tilannetta. Penguins johtaa vielä voitoin 2-1. Seuraava ottelu pelataan Suomen aikaan keskiviikon ja torstain välisenä yönä kello 02:30.