Nashville Predators sai märän rätin naamalleen perjantain vastaisena yönä Anaheim Ducksia vastaan pelatun konferenssifinaalin jälkeen, kun joukkueen ykkössentteri Ryan Johansen loukkaantui ja joutui leikkaukseen välittömästi kamppailun jälkeen. (Lue uutinen aiheesta)

Johansen on leikkauksen takia sivussa 2-3 kuukautta, joten miehen NHL-kausi on varmuudella ohi.

Kanadalaistähden menettäminen on Predatorsille sanoinkuvaamattoman paha asia. Joukkueesta ei löydy edes yhtä pelaajaa, joka pystyy paikkaamaan Johansenin jättämän aukon.

Erinomaisesti pudotuspeleissä esiintynyt Johansen teki 14 kamppailussa 13 tehopistettä. Kaikki muut Predatorsin muut sentterit ovat tehneet yhteensä vain kahdeksan pistettä.

Predatorsin kakkosentterinä toiminut 36-vuotias kapteeni Mike Fisher ei ole tehnyt pudotuspeleissä pisteen pistettä 14 otteluun!

Fisher kärsi viime ottelussa loukkaantumisen kolmannessa erässä, joten miehen pelaaminen seuraavassa Ducks-pelissä on epävarmaa.

Yksi vaihtoehto Johansenin paikkaajaksi on viime pelissä neljänteen ketjuun pudotettu laituri Colin Wilson, joka pystyy pelaamaan myös keskushyökkääjän pelipaikkaa. Mr. Playoffs -lempinimeä kantavan Wilsonin pudotuspelit ovat olleet surkeat, mutta hänellä on tapana nousta esille, kun tilanne sen vaatii.

Ducksin tähtisentterit Ryan Kesler ja Ryan Getzlaf tulevat saamaan erittäin helpon tehtävän tulevissa kamppailuissa, koska Predatorsin keskushyökkääjien taso ei vain riitä vastaamaan heidän tulivoimaansa.

Pekka Rinteen täytyy ottaa joukkue reppuselkään!

Predatorsin suomalaisvahti Pekka Rinteen pitää esittää aivan parastaan, jos kantrikaupungin ylpeys mielii edes seuraavalle kierrokselle, saati himoittuun Stanley Cup -mestaruuteen.

Rinne on osoittanut viime peleissä hyytymisen merkkejä, koska lähes jokaisessa Ducks-sarjan ottelussa 34-vuotias konkarivahti on päästänyt vähintään yhden helpon maalin selkänsä taakseen.

Predatorsilla ei ole enää varaa Rinteen haparointiin, vaan nyt loppujen otteluiden täytyy olla vähämaalisia vääntöjä, koska hyökkäysvoimaa joukkueessa on äärimmäisen vähän.

Predatorsin kivijalka pudotuspeleissä on ollut timanttinen puolustus ja Rinteen huippuvire. Kummankin osa-alueen täytyy olla vähintään Chicago Blackhawks- ja St. Louis Blues -sarjojen tasolla. Muuten joukkuetta odottaa kesäloma hyvin pian.