Kommentti: Leijona-pakilta kumarteleva kommentti nöyryytyksen jälkeen – tämän asenteen on muututtava

© Kuva: Getty Images

Suomen jääkiekkomaajoukkue oli pahasti helisemässä tiistaina Kanadaa vastaan MM-kisojen alkulohkon viimeisessä ottelussa, vaikkakin Leijonilla oli omat hetkensä hallitsevaa maailmanmestaria vastaan.

Lopulta 5-2 ottelun voittanut Kanada iski heti avauserässä kolme maalia Suomen verkkoon, mikä sai tilanteen näyttämään siltä, että Suomi oli hävinnyt ottelun jo pukukopissa ennen peliä.

Suomi ei lähtenyt voittamaan peliä, vaan selviytymään kaukaloon altavastaajana. Yleensä tässä tilanteessa Kanadan tasoista maata vastaan käy huonosti.

Leijonien varakapteeni Topi Jaakolan kommenteista ottelun jälkeen paistoi läpi turha nöyristely Kanadaa kohtaan.

– Kanada on kuitenkin aika hyvin dominoinut kansainvälistä kiekkoa viimeiset vuodet. Saimme paljon arvokasta oppia, Jaakola linjasi MTV:n haastattelussa pelin päätyttyä.

Puolustajan puheista ei varsinaisesti paista luotto siihen, että Suomi edes voisi olla kisojen paras joukkue. Miten voit taistella kultamitalista, jos et edes lähtökohtaisesti usko pystyväsi voittamaan kaikkia joukkueita? Lyhyt turnaus menee nopeasti ohi.

Suomi kohtaa torstaina puolivälieräss USA:n. Kerrasta poikki tilanteessa Leijonat ei toivottavasti lähde hakemaan oppia tai ihastelemaan kansainvälisen tason huippuyksilöitä, vaan voittamaan ottelua omilla vahvuuksillaan.

Vertailun vuoksi muistellaan, mitä muuan Patrik Laine sanoi Expressenin haastattelussa, kun Suomi oli juuri voittanut Kanadan lukemin 6-5 Nuorten MM-kisojen puolivälierässä.

– Tämä kertoo siitä, kuinka vahva joukkueemme on. Ei ole väliä, mitkä lukemat ovat taululla. Me jatkamme, kunnes tulos kääntyy meille, Laine sanoi tuolloin.

Henri Havusela