Kommentti: Juuse Sarokselle iso hyöty luukun avaamisesta – ”Pekka Rinteen voittamisen korkeakoulu”

© Kuva: Getty Images

Nashville Predatorsin unelmakevät sujuu kuin tanssi tällä hetkellä, kun joukkue on enää kolmen voiton päässä NHL:n finaalipaikasta.

Predatorsin tärkein yksittäinen pelaaja on ylivoimaisesti ollut suomalaisvahti Pekka Rinne, jonka otteet kevään tosipeleissä ovat häikäisseet kaikkia kiekkofaneja.

Suomalaislasien läpi katsottuna Nashvillen menestys kasvattaa myös huimalla tavalla joukkueen kakkosvahtia Juuse Sarosta.

22-vuotias maalivahti esiintyi yli 20 ottelun verran vakuuttavasti ja pelasi todellisen läpimurtovuotensa, mutta pudotuspeleissä torjuntavastuu kuuluu luonnollisesti joukkueen tukipilarille Rinteelle.

Pelaamattomuudesta huolimatta Predatorsin vaihtopenkki ja pukukoppi ovat tällä hetkellä yksi maailman parhaista paikoista Sarokselle oppia voittavasta jääkiekosta.

Nuorella tulevaisuuden huippuvahdilla on etuoikeus seurata Rinteen työskentelyä lähempää kuin kukaan, sillä maalivahdit ovat toistensa lähimpiä työkavereita.

Tilanne on kuin voittamisen korkeakoulu Sarokselle. Hän näkee päivittäin, kuinka yksi maailman parhaista maalivahdeista työskentelee vaativassa paikassa. Yhteisen kielen ansiosta Saros imee itseensä tietoa ja oppia yli kymmenen vuotta vanhemmalta Rinteeltä kaiken tarvittavan.

Saros ei olisi parempaa paikkaa voinut toivoa Suomesta lähdettyään. Rinteen siiven alla muutenkin yksi ikäluokkansa taitavimmista maalivahdeista kypsyy tällä hetkellä pikavauhtia voittavaksi NHL-maalivahdiksi.

Henri Havusela