Anaheim Ducksin tähtihyökkääjä ja kapteeni Ryan Getzlaf sai NHL:ltä 10 000 dollarin sakon Suomen aikaan perjantain ja lauantain välisenä yönä pelatun ottelun välikohtauksen takia. (Uutinen aiheesta)

Getzlaf oli laukonut loukkaavia homouteen liittyviä kommentteja ottelun tuomarille Nashville Predatorsia vastaan pelatun ottelun jälkeen. Tuomari ei ollut kuullut herjausta, mutta TV-kamerat olivat tallentaneet välikohtauksen.

Kaapista ulos julkisesti uransa jälkeen tullut ex-kiekkoilija Brock McGillis oli hyvin pettynyt Ducks-kapteenin kommentteihin.

– Minua ei kiinnosta miten tarkoitat sen kommentin. Se on homofobinen herjaus. Olen hyvin pettynyt, 33-vuotias McGillis harmittelee The Canadian Press -lehdelle CBC:n mukaan.

Kanadan juniorisarja OHL:ssä urallaan pelannutta McGillisiä harmitti erityisesti Getzlafin rangaistuksen lievyys.

Chicago Blackhawksin entinen hyökkääjä Andrew Shaw sai viime kaudella pudotuspeleissä homottelu-kommenteista yhden ottelun pelikiellon ja 5000 dollarin sakon, kun Getzlaf selvisi teostaan pelkillä sakoilla.

– Ihan kuin menisimme taaksepäin tasa-arvossa ja jääkiekon turvallisuudessa kaikille, McGillis kertoo.

– Jos joku normaali työntekijä sanoisi tuollaisia kommentteja työpaikallaan, hän saisi potkut. En sano, että Shawin tai Getzlafin pitäisi menettää työpaikkansa, koska he tekivät virheen ja sellaista sattuu. Mielestäni Getzlafin rangaistus ei kuitenkaan ollut tarpeeksi raaka.